Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
«Καθολική επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό» (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Καθολική επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό» (Ηχητικό)

Φωτογραφία αρχείου

Για την καθολική επίθεση στον χώρο του πολιτισμού και την σχεδόν καθολική εξαίρεση των εργαζόμενων σε αυτόν τον τομέα από οποιαδήποτε στήριξη από το κράτος μίλησε στον 91,4 Στο Κόκκινο η Αντριάννα Αντρέοβιτς, μέλος της ομάδας συντονισμού των «Support Art Workers».https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/870521791&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

105,5 Sto Kokkino · Ανδριάννα Αντρέοβιτς - 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης - 5 Αυγούστου 2020

Η ίδια εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει εδώ και τέσσερις μήνες καθώς κανείς δεν βρέθηκε να οχυρώσει το μέλλον του πολιτισμού και την ύπαρξη του.

Κατηγορηθήκαμε, είπε η κα Αντρέοβιτς, ως χομπίστες, μας αντιμετώπισαν ως εργαζόμενους που δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, χωρίς το κράτος να έχει υποχρέωση να δώσει επίδομα σε εμάς αντίστοιχο με άλλες κατηγορίες εργαζόμενων.

Όσοι πήραν επίδομα, που είναι ελάχιστοι, το πήραν τέλη Ιουλίου σε αυτό δεν υπάρχει καν το επίδομα ενοικίου λες και εμείς δεν νοικιάζουμε σπίτια, επισήμανε η κα Αντρέοβιτς.

Επισήμανε μάλιστα ότι εκ μέρους της κυβέρνησης θέλουν να εκμηδενίσουν τον χώρο και μέσω της επίθεσης που γίνεται στα καλλιτεχνικά μαθήματα στην παιδεία γι` αυτό και μόλις άνοιξε η αγορά, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη, οι παραστάσεις έγιναν με αναθέσεις.

H κα Αντρέοβιτς εξήγησε ότι η πρωτοβουλία τους, που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν με θεσμικούς και μη τρόπους, να ενισχυθούν και τα υπάρχοντα σωματεία αλλά και να δημιουργηθούν νέα ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση. Αν δεν υπήρχε αυτή η συντεταγμένη και καθολική αναταραχή εκ μέρους τους κανείς δεν θα μιλούσε για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, και δεν θα δινόταν ούτε αυτό το επίδομα, εξήγησε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL