Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
“Επιβεβλημένη” για την κυβέρνηση η αύξηση της πληρότητας στα πλοία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Επιβεβλημένη” για την κυβέρνηση η αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Με το μυαλό πρώτα στον τουρισμό και μετά στην υγεία πορεύεται η κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του υπουργού Ναυτιλίας ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση για αιφνίδια αύξηση πληρότητας στα πλοία.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 δήλωσε ότι η αύξηση που ανακοινώθηκε ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθούν οι ανάγκες ζήτησης για την τουριστική περίοδο, ενώ δεν είδε χαλάρωση μέτρων...

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένοι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, ενώ δεν παρέλειψε, κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης, να πετάξει ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες επισημαίνοντας ότι η τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνει «δεύτερη φύση για όλους».

Άφησε, τέλος, ανοιχτό παράθυρο για νέα αύξηση πληρότητας, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο υπουργός Τουρισμού είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε ταχθεί αρνητικά στο ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας στα πλοία, κάτι που όπως φάνηκε δεν πτόησε την κυβέρνηση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL