Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο (Video)

Τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να μεταβεί από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο και να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας.https://www.youtube.com/embed/uFWy1OK9euQ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στην Πάρο με αεροπλάνο της γραμμής, αλλά στη συνέχεια  επιβεβαίωσε ότι ταξίδεψε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ειδικότερα, ο Στ. Πέτσας ανέφερε ότι «στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μία εμπορική. Την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε νέα ερώτηση για να αναφέρει ο Στ. Πέτσας την φράση «στρατιωτικό ελικόπτερο». «Είπα ότι πήγε στην Πάρο από την Αθήνα με μια εμπορική πτήση και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο για την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο» ανέφερε..

Κατά τα άλλα, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Στ. Πέτσας σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Επίδαυρο δείχνει την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της χώρας.

Δεν δίστασε επίσης να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι δεν απάντησε ο Στ. Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να απάντησε για το αν η συνοδεία του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε επίσης στρατιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες της στρατιωτικής ιστοσελίδας militaire.gr, συνολικά χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πρόκειται για το vip ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο, για ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο και ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.

Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL