Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος / Δικάστηκα από κατοχικό δικαστήριο με ναζί αξιωματικούς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος / Δικάστηκα από κατοχικό δικαστήριο με ναζί αξιωματικούς!

Τις παρεμβάσεις των υπουργών στη Δικαιοσύνη και τον τρόπο λειτουργίας της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ στην Προκαταρκτική Επιτροπή ανέδειξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής. «Λειτουργήσατε σαν έκτακτο στρατοδικείο σε βάρος μου. Όχι σαν έκτακτο, είναι λάθος έκφραση, σαν κατοχικό δικαστήριο, σαν δικαστήριο ούτε καν με Έλληνες δωσίλογους δικαστές, αλλά απευθείας με ναζιστές αξιωματικούς!» τόνισε αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του προέδρου της Προκαταρκτικής Γιώργου Μπούγα.

«Φιμωμένος» ο Αντ. Σαμαράς για τις Πρέσπες

Στο στόχαστρο του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης βρέθηκε και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος δεν εκλήθη να καταθέσει στην Επιτροπή αν και ήταν ο μηνυτής του! «Εάν υποβάλετε μια οποιαδήποτε μήνυση για το πιο απλό αδίκημα, για την εξύβριση που σας έκανε ο γείτονάς σας, ο πρώτος που θα κληθεί θα είστε εσείς ως μηνυτής, δεν θα πάμε στον κατηγορούμενο» είπε και σχολίασε την αναφορά του Αντ. Σαμαρά στη μήνυσή του, ότι απώτερος σκοπός όσων τον ενέπλεξαν στη Novartis ήταν να τον φιμώσουν «ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Η Ν.Δ. κυβερνά εδώ και ένα χρόνο, αλλά ο Αντ. Σαμαράς παραμένει φιμωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» σχολίασε δηκτικά.

Αφελείς, και όχι μαφιόζοι, στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «εκφυλισμό της Δημοκρατίας» και αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που θέλουν μέλη της Προκαταρκτικής να είναι μπλεγμένοι σε υπόθεση πλαστογραφίας, να έχουν σχέσεις με τη Novartis και να έχουν στενές επαφές με αρχηγό κυκλώματος εξωθήσεως σε πορνεία. «Η ύπαρξη τέτοιων μελών σε Προκαταρκτική Επιτροπή δείχνει ποιοι ακριβώς με ερεύνησαν» είπε, θυμίζοντας ότι και ο Θάνος Πλεύρης ήταν δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα σημείωσε ότι ένας από αυτούς τους βουλευτές καταγγέλθηκε ότι απείλησε με «ποταπό και χυδαίο και επικίνδυνο τρόπο» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη πως «για ό,τι πάθεις δεν θα φταίω εγώ».

Ακόμη ο πρ. υπουργός επεσήμανε πως ο Θ. Πλεύρης, όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις που έκανε στην Επιτροπή, «γνώριζε πολύ καιρό πριν την ύπαρξη της κασέτας με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας Μιωνή-Παππά και κυρίως το περιεχόμενο της συνομιλίας». «Και μετά μιλάμε για παρακράτος και για μαφιόζικες μεθόδους που δήθεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ; Για ένα πράγμα μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα στελέχη του είναι καλοί άνθρωποι σε σημείο αφέλειας» σημείωσε.

Παράνομη η δίωξη Τουλουπάκη

Ενδεικτική ήταν η στήριξη του πρ. υπουργού στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Αχ, βρε Τουλουπάκη, Τουλουπάκη, ξύλο που θα φας, που τα έβαλες με τη διαπλοκή και νόμιζες ότι μπορείς να επιβιώσεις στη σημερινή Ελλάδα! Όμως, θα επιβιώσει και η Τουλουπάκη και κάθε έντιμος εισαγγελέας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι η δίωξη εναντίον της «είναι εντελώς παράνομη». Όπως εξήγησε, η Ελ. Τουλουπάκη παραπέμπεται με βάση το πόρισμα Ζαχαρή, όμως, μία ημέρα πριν, είχε προηγηθεί το απαλλακτικό πόρισμα Σοφουλάκη που είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση και για να βγει από αρχείο χρειάζονταν νέα στοιχεία που δεν υπήρχαν!

«Η άσκηση της δίωξης σε βάρος της είναι παράνομη, εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο Ευάγγελος Ζαχαρής, η έρευνα για την Ελ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη είχε ήδη τεθεί στο αρχείο από τον Λάμπρο Σοφουλάκη, το πόρισμα του οποίου προηγήθηκε του πορίσματος του Ευ. Ζαχαρή. Είναι απλά νομικά. Και όσο απλά νομικά είναι, τόσο τεράστια είναι η παρανομία που διαπράττεται» υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «ληξιαρχική πράξη θανάτου της σκευωρίας σε βάρος μου» τα πορίσματα Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Εκβιάστηκε ο Ευ. Ζαχαρής

Αναφερόμενος ο Δ. Παπαγγελόπουλος στο πόρισμα Ζαχαρή εκτίμησε ότι αγνοεί στοιχειώδη δεδομένα της υπόθεσης, καθώς αναφέρει ότι η αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάννας Ζαμανίκα, που οδήγησε την Ελένη Ράικου στην παραίτηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορούσε το σκάνδαλο Novartis. Στην πραγματικότητα, η αναφορά Ζαμανίκα αφορούσε υπόθεση εξοπλιστικών που αφορούσε τους Παπαντωνίου–Λιακουνάκο.

Η εκτίμηση του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής εκβιάστηκε. «Έχει εκβιαστεί ο Ζαχαρής, δεν ξέρω αν υπέκυψε» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Άποψη» σχετικά με μια προ εικοσαετίας «ροζ ιστορία» του Ευ. Ζαχαρή...

«Νέα μιζοκρατία»

«Η παραπομπή μου μαζί με αθώους εισαγγελείς και δημοσιογράφους θα ερμηνευτεί από τον ελληνικό λαό ως προσπάθεια συγκάλυψης και 'ξεπλύματος' των μεγάλων σκανδάλων της Novartis, της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ, του σκανδάλου Βγενόπουλου και άλλων πολλών. Θα ερμηνευτεί επίσης ως χορήγηση ασυλίας στους υπαίτιους των σκανδάλων και ως νομιμοποίηση της μίζας» υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και απευθυνόμενος στη Ν.Δ. κατέληξε: «Η λέξη 'δημοκρατία' αποτελεί σύνθεση των λέξεων 'δήμος', δηλαδή λαός, και 'κρατώ', δηλαδή άρχω. Εάν με την ψήφο σας νομιμοποιήσετε τη μίζα, δεν αποκλείεται ο λαός μας, ο οποίος διατηρεί τη σκωπτική αλλά δηλητηριώδη πνευματική κληρονομιά του από τον Αριστοφάνη και τον Σουρή, περιπαικτικά να μετατρέψει τη λέξη 'δημοκρατία' σε 'μιζοκρατία', με ανάλογη μετατροπή και στο όνομα της παράταξής σας».

Δ. Τσοβόλας: Απέκρυψαν έγγραφο της Εισαγγελίας!

Η Δικαιοσύνη συζητά τις ενστάσεις ακυρότητας

Νέα περίπτωση κακοδικίας από την Προκαταρκτική Επιτροπή καταγγέλλουν οι δικηγόροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα. «Οι απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής δεν έχουν τέλος» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ζητώντας να μην αποφασίσει η Βουλή για την παραπομπή του πρ. υπουργού.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ενστάσεις ακυρότητας στην Προκαταρκτική και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Η Επιτροπή αρνήθηκε να κάνει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και απέρριψε τις ενστάσεις. Όμως τώρα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών φέρεται να ζητάει από την Επιτροπή να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. «Τη διαβίβαση του ανωτέρω εγγράφου την κράτησε σκοπίμως μυστική η Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια», υπογραμμίζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL