Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.8°C
2 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.3°C27.3°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C22.0°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C29.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
2 BF 50%
Εξώδικο και μήνυση της Ό. Γεροβασίλη στην "Καθημερινή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξώδικο και μήνυση της Ό. Γεροβασίλη στην "Καθημερινή"

Εξώδικο της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη επέδωσε δικαστικός επιμελητής στην εφημερίδα Καθημερινή για το χθεσινό δημοσίευμα στο οποίο «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές  και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της».

Η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

Παράλληλε κατέθεσε μήνυση - έγκληση για συκοφαντικό και παντελώς ψευδές δημοσίευμα σε βάρος της, δια του Τύπου και ηλεκτρονικά, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου της, ως και των φερόμενων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα «Καθημερινής της Κυριακής».

Δείτε το εξώδικο:

/documents/10179/0/343576788.pdf

Δείτε τη μήνυση

/documents/10179/0/745785856856645.pdf

Η απάντηση της «Καθημερινής»

Η «Καθημερινή» απαντώντας στο εξώδικο αναφέρει ότι «αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη».

Η «Καθημερινή» σημειώνει ότι «προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

Υπενθυμίζεται ότι χτες η εφημερίδα «Καθημερινή» επανέφερε στην επικαιρότητα στην τραγωδία στο Μάτι επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής, Γ. Ματθαιόπουλου, και του αξιωματικού της υπηρεσίας, Δ. Λιότσου, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία ως πραγματογνώμονας για τις συνθήκες της τραγωδίας και τις ευθύνες της Πυροσβεστικής σ’ αυτήν.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής φέρεται να προειδοποιεί και να απειλεί τον αξιωματικό για τα ευρήματά του και να του ζητά να «θάψει» στοιχεία, ζητώντας του παράλληλα να παρουσιάσει τα απολύτως απαραίτητα στη Δικαιοσύνη.

«Θάψε τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, από το υπουργείο, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», φέρεται να λέει μεταξύ άλλων ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Στο ίδιο ντοκουμέντο που επικαλείται η εφημερίδα, ο τέως αρχηγός μπλέκει και την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, χωρίς να την κατονομάζει. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL