Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αλ. Χαρίτσης: Ούτε η ΕΕ λειτουργεί ως Ένωση ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Ούτε η ΕΕ λειτουργεί ως Ένωση ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός (Ηχητικό)

Ακόμη και σε αυτή τη στιγμή που τίθενται θέματα επιβίωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση της πανδημίας, έχουμε μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και, την ώρα που ο Νότος προσπαθεί να σταθεί απέναντι στους «φειδωλούς» του Βορρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να απουσιάζει από τις διεργασίες, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τους Κατερίνα Πουλημένη και Απόστολο Λυκεσά.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/861131815&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

105,5 Sto Kokkino · Αλ. Χαρίτσης - 105,5 Στο Κόκκινο - 20 Ιουλίου 2020

Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την τελική απόφαση, είπε ο κ. Χαρίτσης, αλλά μπορούμε ήδη να σχολιάσουμε ότι αυτές οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις (είμαστε στην τέταρτη ημέρα) δείχνουν ότι η ΕΕ μόνο ως Ένωση δεν λειτουργεί, επικρατούν οι φωνές και τα ξεχωριστά συμφέροντα κάθε κράτους μέλους ή ομάδας κρατών μελών. Είναι μία ΕΕ που αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού, με σχεδόν 200.000 νεκρούς και την ευρωπαϊκή οικονομία να αντιμετωπίζει πλέον ζητήματα επιβίωσης. Οι άλλες μεγάλες οικονομίες έχουν ήδη προχωρήσει σε πολύ γενναία πακέτα στήριξης. Αν και η αρχική πρόταση της Κομισιόν ήταν σε θετική κατεύθυνση και φαινόταν να σπάει κάποια «ταμπού», φαίνεται ότι επικρατούν οι πιέσεις. Είναι πολύ αρνητικό σήμα η εμμονή και επιμονή σε λογικές και πολιτικές που τα προηγούμενα χρόνια καταδίκασαν σε κρίση την ΕΕ και κυρίως τις χώρες της περιφέρειας και του Νότου.

Καυτηρίασε εξάλλου το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης φάνηκε να απουσιάζει από όλες τις σχετικές διεργασίες για την διαμόρφωση μπλοκ των χωρών του Νότου απέναντι στην εμμονή των «φειδωλών» του ευρωπαϊκού Βορρά. Δείχνει την κατεύθυνση και την λογική του Κ. Μητσοτάκη να μην συγκρουστεί, να μην βρεθεί απέναντι στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που δείχνει να καταδικάζει και πάλι την Ευρώπη σε κρίση. Δεν είναι μόνο η «απειλή» του επόμενου Χειμώνα, η συζήτηση αυτή γίνεται για το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών για πολλά χρόνια μπροστά, είναι συζήτηση ιστορικών διαστάσεων. Θα περιμέναμε η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δυστυχώς για μία ακόμη φορά φαίνεται να απογοητεύει τους Ευρωπαίους πολίτες, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Για την Ελλάδα, συνέχισε, είναι απολύτως σαφές ότι απαιτεί -και θα έπρεπε να το απαιτεί και από την κυβέρνησή της, αλλά δεν φαίνεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο να το κάνει ο Κ. Μητσοτάκης- την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη το συντομότερο δυνατον. Το λένε όλοι οι αναλυτές και όλες οι μελέτες, το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, που θα πληγεί βάναυσα από την κρίση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, της πολύ μεγάλης εξάρτησης από τον τουρισμό, του πολύ μικρού μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, του πλήγματος σε άλλους κρίσιμους κλάδους όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο. Απέναντι σε αυτά έχουμε μία Ευρώπη και έναν Έλληνα πρωθυπουργό, τον Κ. Μητσοτάκη, που δεν κάνουν αυτά που πρέπει για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες από τον Σεπτέμβριο...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL