Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Διαφωνεί με τη Ν.Δ., ψηφίζει όπως η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Διαφωνεί με τη Ν.Δ., ψηφίζει όπως η Ν.Δ.

Διαφώνησε με αυτό με το οποίο τελικά συμφώνησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην ταυτιστεί με τη Ν.Δ., το ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταψήφισε το πόρισμά της, αλλά ψήφισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα ίδια αδικήματα που ζήτησε η Ν.Δ.! Ενδεικτικό του παρασκηνίου ήταν ότι η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω της απουσίας των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ., γεγονός που δυνάμωσε τους ψίθυρους για διαφωνίες στην Κ.Ο..

Πολιτικά αυτό στο οποίο εστίασε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήταν η κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis. Έτσι, σε ανακοίνωσή του, θυμίζει ότι μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη μετά το 2009, κάνει λόγο για «σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο» και για «παραδικαστικό κύκλωμα που επιχείρησε να σπιλώσει Έλληνες πολιτικούς». «Στο ψευτοδίλημμα 'σκάνδαλο ή σκευωρία' τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Επιτροπή απάντησαν καθαρά. Και σκάνδαλο και σκευωρία. Γιατί υπήρχε -και το αποκαλύψαμε- το σκάνδαλο στο φάρμακο, και ειδικά το σκάνδαλο Novartis», εκτιμά, κάνοντας λόγο για «φαινόμενα συνύπαρξης δικαστικής και πολιτικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο αναμενόταν να καταθέσει χθες το βράδυ -ή το αργότερο σήμερα- δικό του πόρισμα, ζητάει να ενημερωθεί η Εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των δημοσιογράφων Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τράκα, Γιάννας Παπαδάκου και να ερευνηθεί αν ενέχεται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL