Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης: Ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Τα κύρια σημεία που αναδείχθηκαν στη σύσκεψη φορέων για το Μπόμπολα χθες 13/7, μετά από πρόσκληση του σωματείου εργαζομένων Αμαλία Φλέμινγκ είναι τα ακόλουθα:

· Την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας η οποία καταδείχθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο κατά την τελευταία περίοδο της πανδημίας

· Την ανάγκη αποτροπής των μεθοδευμένων ενεργειών οριστικής απενεργοποίησης υφιστάμενων υγειονομικών δομών (σαν του Μπόμπολα) όπως σήμερα επιχειρείται από την Κυβέρνηση της ΝΔ με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική αρχή Πεντέλης, την ενίσχυση τους και την επανένταξη τους στο δημόσιο σύστημα υγείας

· Την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για τη στέγαση της προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Πεντέλης

· Την επαναφορά του θέματος στα δημοτικά συμβούλια Πεντέλης, Αμαρουσίου και όμορων δήμων

· Την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων στις υγειονομικές δομές και τη δημοσιοποίηση του θέματος με κάθε πρόσφορο μέσο

· Την υπογραφή κοινού ψηφίσματος των συμμετεχόντων φορέων για την ανάδειξη του θέματος του Μπόμπολα

Ως ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης αναφέραμε ότι στηρίζουμε αναφανδόν το αίτημα των εργαζομένων για το Μπόμπολα έχοντας ήδη πάρει θέση δημόσια, έχουμε ήδη προχωρήσει σε πρωτοβουλία συλλογής 600 υπογραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz με το αίτημα επανενεργοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα ως δομής υγείας, ενώ αναφέραμε και την ερώτηση που κατατέθηκε στις 10/7 στη Βουλή για το ίδιο θέμα από ομάδα 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανδρέα Ξανθού.

Ο Κώστας Αρβανίτης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναδείξει το θέμα των επαπειλούμενων απολύσεων αλλά και της ανάγκης ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβάνοντας την περίπτωση Μπόμπολα μαζί με άλλες υγειονομικές δομές στην Ελλάδα όπου και εκεί επιχειρείται το κλείσιμο τους.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ανέπτυξαν την οπτική τους γύρω από το θέμα και τη σημασία πού έχει η ενεργοποίηση μιας υγειονομικής δομής τόσο απαραίτητης για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε όλο τον πληθυσμό της Βόρειας Αττικής.

Καλούμε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να μην αποδεχτούν τις επιλογές της Κυβέρνησης που με πρόθυμο υλοποιητή τη Δημοτική αρχή και υπό το πρόσχημα της αξιοποίησης του εν λόγω κτιρίου για την προσχολική εκπαίδευση, που με φαινομενικά αθώο τρόπο χαϊδεύει τα ανακλαστικά των πολιτών (ποιος άραγε θα τολμήσει να αντιδράσει στο να εξυπηρετηθούν ”τα μικρά παιδιά μας” σε ένα κενό κτίριο), ουσιαστικά επιδιώκει - με έναν ακόμη τρόπο - την ντε φάκτο αδρανοποίηση, δια παντός, μιας υγειονομικής δομής της Βόρειας Αθήνας.

Στη συζήτηση που διεξάχθηκε σε θετικό κλίμα συμμετείχαν νυν και πρώην εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής (πτέρυγα Μπόμπολα και πτέρυγα Τσαγκάρη), εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων από το Αμαλία Φλέμινγκ, το Σισμανόγλειο και το ΚΑΤ, ο Κώστας Αρβανίτης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης Δ.Παπακωνσταντίνου, Λ.Κοντουλάκος και Σ.Κωνσταντάς και του Δήμου Αμαρουσίου Π. Κούκουζας, ο Κ.Αποστολίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, ο Β.Μπούρας εκπρόσωπος της ένωσης γονέων Αμαρουσίου, ο Κ.Κοσοβίτσας πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης και πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, κ.α. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμη ο Κώστας Ζαχαριάδης βουλευτής Β1 Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ.Βαρλαμίτης Γραμματέας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης, κ.α.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL