Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
ΣΥΡΙΖΑ: Η χυδαιότητα και ο σεξισμός δεν θα αποτρέψουν τις γυναίκες από τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η χυδαιότητα και ο σεξισμός δεν θα αποτρέψουν τις γυναίκες από τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα

"Η χυδαιότητα και ο σεξισμός δεν θα αποτρέψουν τις γυναίκες από τον αγώνα τους για ίση συμμετοχή στην πολιτική, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην οικογένεια. Για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα" τονίζει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σεξιστική συμπεριφορά του πρώην βουλευτή κ. Γρ. Ψαριανού κατά της βουλεύτριας Ραλλίας Χρηστίδου, τη στοχοποίηση της βουλεύτριας Δώρας Αυγέρης αλλά και της Ιωάννας Τούνη γνωστής από την τηλεόραση.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του "Η  σεξιστική συμπεριφορά του πρώην βουλευτή κ. Γρ. Ψαριανού έρχεται να προστεθεί σε λόγους άλλων πολιτικών και πολιτευτών εναντίον των γυναικών, λόγους υποτιμητικούς, σεξιστικούς, επιθετικούς.

Αυτή την φορά η γυναίκα που δέχεται την επίθεση είναι η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ραλλία Χρηστίδου.

Ο κ. Ψαριανός ανεβάζει στο twitter φωτογραφία της Ραλλίας Χρηστίδου σε ομιλία της στην βουλή, φωτογραφία που έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ - όπως ρητά ομολογήθηκε από τον «δημοσιογράφο» που έκανε την πρώτη ανάρτηση  και επιβεβαιώθηκε από τα ellinikahoaxes.gr την 10.7.2020 - συνοδεύοντας τη με το περιφρονητικό σχόλιο «παραλλία».

Στη συνέχεια και παρά την απόδειξη ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη, κατεβάζει την πρώτη ανάρτηση  και γράφει: «Παραλλία, σκέτη» και «Να δίνετε πραγματικές φωτογραφίες με κανονικά άτομα, άλλη φορά...».

Όμως, καθώς ο σεξισμός «καλά κρατεί», μέσα στην ίδια  εβδομάδα είχαμε κι άλλα περιστατικά  σεξιστικής συμπεριφοράς, το ένα εκ των οποίων σε βάρος πάλι βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της Δώρας Αυγέρη που επιχειρείται να κατηγορηθεί  και να διασυρθεί για την επαγγελματική της πορεία με ένα  δημοσίευμα εφημερίδας, υπό τον εύγλωττα σεξιστικό τίτλο «Μονιμοποιούσαν μέχρι και μοδίστρες.»… Και οι δύο βουλεύτριες, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τα περιστατικά αυτά.

Επίσης, ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε γυναίκα γνωστή από την τηλεόραση, την Ιωάννα Τούνη η οποία έπεσε θύμα παράνομης διαρροής βίντεο με προσωπικές της στιγμές χωρίς δική της γνώση για την ύπαρξή του, όπως έχει συμβεί συχνά σε πολλές γυναίκες και με την ίδια να βρίσκει, ευτυχώς, το θάρρος και τη δύναμη να το καταγγείλει και να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Το τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής- Φύλου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές και καλεί την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Φύλου να αξιοποιήσει το άρθρο 24 ν.4604/2019 που προβλέπει μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη διαφήμιση και στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης" καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , υπενθυμίζει ότι παλεύει για:

•             Την εκλογή περισσότερων γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών

•             Την συσπείρωση των γυναικών ενάντια σε ό,τι υπονομεύει την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών

•             Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών που πλήττονται από τον σεξισμό και την βία, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL