Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Γ. Κατρούγκαλος: Μεγάλες οι συνέπειες της οκτάμηνης κυβερνητικής ολιγωρίας να θέσει ζήτημα κυρώσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Μεγάλες οι συνέπειες της οκτάμηνης κυβερνητικής ολιγωρίας να θέσει ζήτημα κυρώσεων

Η δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου:

«Η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε τόσο καιρό και παρά τις κλιμακούμενες προκλήσεις, αναξιοποίητο το σημαντικό όπλο των κυρώσεων, που πέτυχαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2019, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε καταργήσει και τους διαύλους επικοινωνίας με την γείτονα.

Ποιες ήταν οι συνέπειες της οκτάμηνης ολιγωρίας της να θέσει ζήτημα των κυρώσεων στο Συμβούλιο; Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση τον ρόλο που θα μπορούσε να είχε παίξει τους προηγούμενους μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση  έναντι των συνεχών προκλήσεων, αν είχε διεκδικήσει μια πιο δυναμική ευρωπαϊκή στάση.

Από την αρχή είχαμε υποδείξει ότι οι κυρώσεις θα έπρεπε να ενταχθούν σε μια συνολική στρατηγική, με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Γι ‘αυτό  ήταν αναγκαία η μετατροπή των ελληνικών «κόκκινων γραμμών» σε ευρωτουρκικές, «εξοπλισμένες» με ουσιαστικές κυρώσεις, αλλά και μία θετική ατζέντα από την οποία η Τουρκία θα είχε να κερδίσει αν εγκατέλειπε την επιθετική της τακτική.

Ας ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση θα διεκδικήσει, έστω και τώρα, ρόλο στον νέο ευρωτουρκικό διάλογο και θα αφήσει πίσω την αδράνεια, αλλά και τα ακραία στοιχεία της που καλούν σε διμερή αντίποινα και σύγκρουση πολιτισμών».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL