Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τζανακόπουλος: Ρουσφέτι Χαρδαλιά οι 28 μετακλητοί σε οργανικές θέσεις της Πολιτικής Προστασίας

Eurokinissi

«Θέλετε να μετατρέψετε το κράτος σε λάφυρο και αυτό κάνετε εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι φέουδό σας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Δεν σας ανήκει» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Η τροπολογία που καταθέτει ο κ. Χαρδαλιάς είναι σκανδαλώδης διότι ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως σημείωσε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την τροπολογία για την Πολιτική Προστασία, οι μετακλητοί υπάλληλοι, «δεν μπορούν να αποτελούν τμήμα της δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας».

Ο Δ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς οφείλουν να αποσύρουν άμεσα αυτήν την τροπολογία, να ακολουθήσουν τους κανόνες που προβλέπονται για τις προσλήψεις δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού, δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε στη συνέχεια: «Θέλετε να μετατρέψετε το κράτος σε λάφυρο και αυτό κάνετε εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι φέουδό σας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Δεν σας ανήκει. Σε ποια χώρα του κόσμου γίνονται αυτά;». Τόνισε ότι η ΝΔ «έχει σπάσει ρεκόρ προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων, σε κριτήρια προσλήψεων και σε ύψος αποδοχών. Φτάσατε στο σημείο να αλλάξετε τα κριτήρια πρόσληψης του διοικητή της ΕΥΠ. Μιλάμε για ακραίο θεσμικό εκφυλισμό. Μας βάζετε σε σκοτεινή περίοδο για τους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση».

Στη συνέχεια, σε απάντηση στην παρέμβαση του υφυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «είναι ντροπή ο κ. Χαρδαλιάς να επικαλείται την αξία της ανθρώπινης ζωής προκειμένου να δικαιολογήσει τα ρουσφέτια του». 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις