Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Δεκάδες διορισμοί μετακλητών από το παράθυρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεκάδες διορισμοί μετακλητών από το παράθυρο

Ο «στρατός» μετακλητών στο «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη διογκώνεται μέρα με τη μέρα καθώς σχεδόν κάθε βδομάδα υπάρχει και μια νέα διάταξη πρόσθετων μετακλητών. Μετά την τροπολογία για 28 θέσεις μετακλητών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τροπολογία που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Δ. Τζανακόπουλου και του Μ. Κάτση, η κυβέρνηση προσθέτει 61 μετακλητούς στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Φαίνεται ότι δεν καλύφθηκε σε διορισμούς η λίστα στελεχών της ΝΔ. Έτσι κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε μια τουλάχιστον τροποποίηση, στον Νόμο του επιτελικού κράτους και στους οργανισμούς των υπουργείων και των δημόσιων φορέων, που προβλέπουν νέους μετακλητούς συνεργάτες, νέους διορισμούς, νέες αμοιβές, κατ’ εξαίρεση τοποθετήσεις και όλα τα συναφή που βοηθούν για να ολοκληρωθεί το νέο επιτελικό κράτος της δεξιάς» αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις φωνές και την αγωνία (;;;;;;;;;) που εξέφραζαν τα στελέχη της ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αξιωματική αντιπολίτευση, για τους μετακλητούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον μειωμένο αριθμό.

Ούτε τα δημοσιεύματα καταγγελιών για το κομματικό κράτος, που δήθεν έστηνε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δημόσια διοίκηση» αναφέρει ο Χρ. Σπίρτζης και παραθέτει τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως σημειώνει, «μετά το νόμο του επιτελικού κράτους, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης και τους εκατοντάδες πρόσθετους μετακλητούς που προβλέφθηκαν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πτοήθηκε».

«Σε ένα χρόνο διακυβέρνησης οι μετακλητοί αριθμούν κάποιες χιλιάδες. Όχι σεμνά και ταπεινά, αλλά όπως ταιριάζει στο “αυτοκρατορικό επιτελικό κράτος”, με: ειδικό αυξημένο μισθολόγιο, επιπλέον επιδόματα, υψηλόβαθμες και υψηλόμισθες θέσεις, απόρρητα κονδύλια και άλλα πολλά….» τονίζει ο Χρ. Σπίρτζης και παραθέτει έναν αποκαλυπτικό πίνακα που δείχνει τι γίνεται, τι έλεγαν και τι κάνουν.

Κάντε κλικ στους πίνακες για μεγαλύτερο μέγεθος

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL