Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φίλης: Χρειάζονται διπλωματικές συμμαχίες για να συρθεί σε διάλογο η Τουρκία (Video)

«Ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα; Να διαπιστώνει και να καταγγέλλει; Αυτό μας αρκεί;» διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης

Κριτική στην κυβέρνηση καθώς δεν έλαβε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο διπλωματικών πρωτοβουλιών άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Οι προκλητικότητες της Τουρκίας είναι διαχρονικό θέμα. Τι κάνουμε όμως ως χώρα; Ποια πολιτική ακολουθούμε; Μία πολιτική εκ των υστέρων να καταγγέλλουμε ή δημιουργούμε το πλαίσιο εγκαίρως διπλωματικών πρωτοβουλιών με διεθνείς συμμαχίες που θα αναγκάσουν την Τουρκία να μπει σε έναν διάλογο επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου;» σημείωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα; Να διαπιστώνει και να καταγγέλλει; Αυτό μας αρκεί; Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει έρευνες νοτίως της Κρήτης; Τι θα κάνουμε εμείς; Είναι μπροστά μας οι προκλήσεις και δεν παίρνουμε καμία διπλωματική πρωτοβουλία. Η Τουρκία δεν απομονώνεται διεθνώς» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

«Αν κάποιος μπορεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση είναι ότι δεν έχει λάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα όλο αυτόν τον χρόνο. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται βεβαίως με πόλεμο αλλά με διπλωματικές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Όπως είπε, «πρέπει με συμμαχίες διεθνείς να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που να σύρουμε την Τουρκία σε ένα διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου. Ο μόνος δρόμος για να μην αιφνιδιαζόμαστε όταν ο Ερντογάν παίρνει μικρές ή μεγάλες πρωτοβουλίες προκλήσεων έναντι της Ελλάδας και της ειρήνης της περιοχής».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα τηλεφωνικά με τον κ. Ερντογάν. Μίλησαν για την Αγία Σοφία; Μίλησαν για αυτό που οι Ευρωπαίοι πήγαν στην Άγκυρα και έθεσαν ως θέμα την ανάγκη να υπάρχει διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας;» διερωτήθηκε ο Ν. Φίλης και υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις που είχαν ψηφιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση επί ΣΥΡΙΖΑ, ξεχάστηκαν επί ΝΔ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις