Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Γ. Ραγκούσης: Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες κατέθεσε η κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ραγκούσης: Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες κατέθεσε η κυβέρνηση

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση:

Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες, ωδή στην αναξιοκρατία, τη μηδενική διαφάνεια, το ρουσφέτι, τη ρεμούλα και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος κατέθεσε η κυβέρνηση.

Με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο -φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις- ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.

Με τη δεύτερη τροπολογία, μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ -συρρικνώνοντάς την-, και επίσημα πλέον, σε Υπηρεσία Πολιτικών Πληροφοριών, αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ καταφεύγουν σε ένα όργιο ύποπτης αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

Συστήνουν Ειδικό Λογαριασμό, Ειδικό Κανονισμό Δημοσίων Συμβάσεων, που θα λειτουργήσουν με προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για πρωτοφανείς κι ανήκουστες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις.

Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς.

Επισυνάπτονται οι δύο τροπολογίες.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL