Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
"Σώμα προβοκατόρων" για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σώμα προβοκατόρων" για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικό σώμα “λαγών” προβοκάτσιας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιούνται ευθέως από τη Ν.Δ., μέσω του συνήθους δικηγόρου τους και βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Πλεύρη, υπό την ανοχή φυσικά και της πολιτικής ηγεσίας του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αποτελούν οι συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών ή πρόκειται και για μια παράλληλη προσπάθεια να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα στο εσωτερικό της αστυνομίας; Αυτό είναι το σωστό ερώτημα που προκύπτει από τη μεταμεσονύχτια καταγγελία του σωματείου των ειδικών φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ) στο Facebook, η οποία διαψεύδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μαρτυρίες, αλλά και βίντεο, και κάνει λόγο για “αξιωματικό της αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας και απέτρεψε χειροδικώντας τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας Δράση, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης”. Η καταγγελία εξειδικεύθηκε στις χθεσινές πρωινές εκπομπές από τον Θ. Πλεύρη και τον αποπεμφθέντα αστυνομικό συνδικαλιστή από το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ Στ. Μπαλάσκα, φωτογραφίζοντας αστυνομικό που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επώνυμο στέλεχος και όχι κουκουλοφόρος

Δυστυχώς, αυτό που χαλάει αυτή την ιστορία είναι η πραγματικότητα, όπως καταγράφηκε σε δύο τουλάχιστον βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, αλλά και η μαρτυρία του “κουκουλοφόρου” που φέρνουμε στη δημοσιότητα. Ο “κουκουλοφόρος” μόνο κουκουλοφόρος δεν είναι αλλά γνωστό και επώνυμο στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο 67χρονος Άγγελος Γκόγκογλου.

“Είμαι επώνυμο στέλεχος και δεν έχω κουκούλα”, υπογραμμίζει μιλώντας στην “Αυγή”.

“Αποχωρούσαμε προς τα Προπύλαια, το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είχε διασπαστεί σε μεγάλες ομάδες εξαιτίας των κρότου-λάμψης και των δακρυγόνων που είχαν πέσει νωρίτερα. Κουβαλούσαμε τα πανώ και τις σημαίες. Λίγο μετά τη Βουκουρεστίου και λίγο πριν την Τράπεζα της Ελλάδος επί της Πανεπιστημίου εμφανίστηκαν μπροστά μας 7-8 μηχανές της 'Δ' και μια από πίσω μου, η οποία γλίστρησε και έπεσε ο αστυνομικός στα πόδια μου. Σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το μέρος μου, θέλοντας προφανώς ή να με χτυπήσει ή να με συλλάβει. Για καλή μου τύχη, ήταν κοντά ο αστυνομικός, ο οποίος φώναξε ότι είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μην χτυπάτε” τονίζει ο Άγγ. Γκόγκογλου. “Φώναζαν, έβριζαν αλλά δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τι έλεγαν οι αστυνομικοί”, σημειώνει και προσθέτει ότι “η πρόθεσή τους (σ.σ.: των αστυνομικών) ήταν φανερή, να επιτεθούν στο ειρηνικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα λεγόμενα του Άγγ. Γκόγκογλου επιβεβαιώνονται και από δύο βίντεο από δύο διαφορετικά σημεία τραβηγμένα, που δείχνουν τους αστυνομικούς της "Δ" να κατευθύνονται προς το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχωρεί, και στη συνέχεια, στη γωνία της Ομήρου, αφού ο ένας από αυτούς έχει πέσει, αστυνομικοί να κατεβαίνουν εκτός εαυτών από τις μηχανές και διαδηλωτές από το άλλο πεζοδρόμιο να φωνάζουν “μόνος σου έπεσες”. Λίγο μετά, φαίνεται να ηρεμούν τα πράγματα και να φεύγουν προς τα κάτω, προς την Πανεπιστημίου. Ένα τρίτο δε βίντεο τραβηγμένο από ψηλά καταρρίπτει και τα περί χειροδικίας.

Σε υπηρεσία ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με πηγές της “Α”, ήταν κανονικά σε υπηρεσία, καθώς συνόδευε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πάει στην πορεία. Θυμίζουμε ότι στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στη συνέχεια κατήγγειλαν και εντός της αίθουσας της Βουλής τη βιαιότητα.

Ο αστυνομικός παραδόθηκε, στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στη φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούνταν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου. Ενημερώθηκε και η υπηρεσία του και ο ίδιος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι αυτοβούλως στην Κρατική Ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος”, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε χθεσινή του ανακοίνωση, τονίζοντας, παράλληλα, ότι “σειρά από μαρτυρίες, γεγονότα, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν ‘ειδικής μεταχείρισης’ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Κι αντί, μετά από τόσες ώρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης να έχει παραιτηθεί, καλύπτει πλήρως και το χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη ‘αστυνομικό του’, όπου κάποιες διευκρινίσεις μετατράπηκαν σε ‘αποτροπή σύλληψης’”.

“Ενδεικτικά μόνο, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, τραυματίστηκαν και δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του: Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε., Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε., Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε., Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε., Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας, Μάριος Θεοφιλάτος, μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης υιοθέτησε την καταγγελία και αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ από τη μια επιβεβαίωνε την καταγγελία των ειδικών φρουρών, από την άλλη παρέπεμπε στην ποινική Δικαιοσύνη, ενώ ανακοίνωση του υπουργείου, λίγες ώρες μετά, υιοθετούσε πλήρως την καταγγελία και επετίθετο στον ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη του που κατήγγειλαν την αστυνομική βία.

Σε αίτημα δε του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη να συναντηθούν χθες με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη και στη συνάντηση να παρευρίσκονται και οι εκλεγμένοι βουλευτές Δ. Τζανακόπουλος και Θ. Δρίτσας καθώς και ο πρώην αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Ρήγας, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι δέχεται μόνο τον Π. Σκουρλέτη και στην επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί όλη την αντιπροσωπεία, δηλαδή και τους τρεις βουλευτές, ο υπουργός αρνήθηκε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός στο ΣΚΑΪ είπε: “Έτσι είναι όπως τα λέτε. Έχω επίσημη ενημέρωση από την υπηρεσία. Έχει ασκηθεί δίωξη. Δεν θέλω να πω παραπάνω. Είναι θέμα της ποινικής Δικαιοσύνης και των πειθαρχικών συμβουλίων να αναζητήσουν ευθύνες για το συγκεκριμένο αξιωματικό”. Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν συνελήφθη επιτόπου από τον άνδρα της "Δ" ο υπουργός απέφυγε την ερώτηση λέγοντας ότι “δεν ξέρω τι μου λέτε. Είναι θέματα υπηρεσιακά, δεν θέλω να απαντήσω.

Στην ερώτηση όμως εάν τέτοια περιστατικά έχουν θέση στο Σώμα, ο υπουργός έσπευσε να απαντήσει ότι “όχι μόνο δεν έχουν θέση στο Σώμα αλλά είναι περίεργο με ποιο τρόπο αντιλαμβάνονται ορισμένοι αστυνομικοί την αποστολή τους. Είναι πολύ λυπηρό” και συνέχισε μιλώντας για τον κίνδυνο που αντιμετώπισε ο αστυνομικός που έπεσε από τη μηχανή.

Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο, σε μια άκρως επιθετική προς τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση, διέψευδε και σημείωνε ότι: “Δεν υπήρξε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει, πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πειστήριο.

Ο κατά Βούτση 'προβοκάτορας' του walkie talkie είναι αστυνομικός σε υπηρεσία, που συντόνιζε τις δυνάμεις. Η βία που είχε καιρό να δει ο γραμματέας της Νεολαίας φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας 'Δράση'. Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίστηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL