Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Τσίπρας προς Γεννηματά: Αυτοκαταστροφική η επιλογή σας, σε λίγο ο Μητσοτάκης δε θα σας έχει ανάγκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας προς Γεννηματά: Αυτοκαταστροφική η επιλογή σας, σε λίγο ο Μητσοτάκης δε θα σας έχει ανάγκη (Video)

Απάντηση στην Φώφη Γεννηματά, η οποία στην ομιλία της άσκησε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση της ΝΔ, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.https://www.youtube.com/embed/d11qbg70fxI

«Η επιλογή σας να κάνετε αντιπολίτευση πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη, είναι μία παράλογη και αυτοκαταστροφική για εσάς επιλογή» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για τρεις στρατηγικές αποφάσεις που έχει κάνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Στην ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις, είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι. Εσείς το κάνατε ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δύο φορές και σήμερα είναι μία τρίτη.

Η πρώτη ήταν όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την απλή αναλογική και εσείς επιλέξατε ότι πέρα και έξω από κάθε λογική, πέρα και έξω από τη λογική του κομματικού σας στενού συμφέροντος και των πολιτικών σας αναφορών, να πείτε όχι και να δώσετε μαξιλάρι ασφαλείας στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεύτερη κρίσιμη στρατηγική επιλογή ήταν να πάτε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αν και ήσασταν η μόνη στην ηγεσία του κόμματος που διαφωνήσατε με τις απόψεις των συντρόφων σας. Πήγατε κόντρα στις ιδέες της προοδευτικής παράταξης και να στηρίξετε την δεξιά και την ακραία λαϊκιστική επιλογή της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Η τρίτη επιλογή είναι τώρα γιατί όχι μόνο αποφασίζετε να ψηφίστε το νομοσχέδιο του Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη, ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, που συρρικνώσει τις συνταγματικές ελευθερίες, αλλά γιατί σε μία δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη, αναφέρομαι στις εξελίξεις στην οικονομία, στις εξελίξεις που φέρνει η ύφεση στην κοινωνία, στη λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη, επιλέγετε όχι απλά να κάνετε τον συνήγορο του κ. Μητσοτάκη αλλά να υπερακοντίσετε σε επιχειρηματολογία στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της δεξιάς και να μιλάτε με μία πολύ βαριά γλώσσα για παρακράτος και διαπλοκή».

«Η επιλογή σας», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, «να κάνετε αντιπολίτευση πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση είναι η δεξιά  του κ. Μητσοτάκη, είναι μία παράλογη και αυτοκαταστροφική για εσάς επιλογή.

Αν θέλετε κυρία Γεννηματά να στηρίξετε την κυβέρνηση, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Το μόνο πρόβλημα για εσάς είναι ότι ίσως ο κ. Μητσοτάκης σε λίγο να μην σας έχει και τόσο ανάγκη διότι σας διεμβολίζει ήδη και παίρνει τα στελέχη που λοξοκοιτάνε και έχουν ως όραμα να βρεθούν ξανά στα έδρανα της κυβέρνησής του. Ο καθείς και οι επιλογές του, ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL