Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ.Παπαδημούλης: Συναινετικό εθνικό σχέδιο αναπτυξιακής αξιοποίησης και όχι απλά απορρόφησης κοινοτικών πόρων

Σε σχέση με το Σχέδιο Ανασυγκρότησης και τον Ευρωπαϊκό Πολυετή Προϋπολογισμό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στους 4 εθνικούς στόχους προτεραιότητας που θα πρέπει να έχει η ελληνική κυβέρνηση

«Οι τέσσερις εθνικοί στόχοι προτεραιότητας για την ελληνική κυβέρνηση, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Ιουλίου, πρέπει να είναι να μη μειωθούν τα 32 δις € που αναλογούν στην Ελλάδα, με βάση τη συνολική πρόταση της Κομισιόν για πακέτο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. και να μη προστεθούν απαράδεκτοι και δυσβάστακτοι μνημονιακοί όροι, πέραν όσων προβλέπονται στο “Ευρωπαϊκό Εξάμηνο”», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης-18ης Ιουλίου όπου θα συζητηθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στη μετά Covid-19 εποχή και ο Ευρωπαϊκός Πολυετής Προϋπολογισμός 2021-2027.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει «να διατηρηθεί η αναλογία 2 προς 1 μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων, όπως προτείνει η Κομισιόν και να ετοιμαστεί συναινετικά εθνικό σχέδιο αναπτυξιακής αξιοποίησης και όχι απλά απορρόφησης των κοινοτικών πόρων με κομματικά και πελατειακά κριτήρια».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις