Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Θ.Φωτίου: Η διαδήλωση είναι το μέσο των απλών ανθρώπων για να διεκδικήσουν το δίκιο τους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Φωτίου: Η διαδήλωση είναι το μέσο των απλών ανθρώπων για να διεκδικήσουν το δίκιο τους (Video)

«Ο νόμος για τις διαδηλώσεις παραβιάζει ένα από τα παλαιότερα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών, το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης -όπως δήλωσε και η Ένωση Εισαγγελέων. Η ελεύθερη συνάθροιση, το συλλαλητήριο, η διαδήλωση, είναι από συστάσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους το μέσο των απλών ανθρώπων για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, να διεκδικήσουν, να φωνάξουν το δίκιο τους», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις».https://www.youtube.com/embed/sZzO8T6kyYo

Η ίδια επεσήμανε ότι «με συλλαλητήρια καταργήθηκε ο αντιδραστικός νόμος του Γεωργίου Ράλλη για τα Πανεπιστήμια, αποτράπηκε η ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Με συλλαλητήρια επί 2 μήνες κάθε Πέμπτη -που πνιγόντουσαν σε τόνους δακρυγόνα- πείστηκε το ΠΑΣΟΚ και τελικά δεν συναίνεσε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 το 2007, με συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ετούτης της χώρας εμπόδισαν την παράδοση των κοινωνικών ασφαλίσεων σε ιδιώτες».

«Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Είναι λυπηρό να καθορίζουν την πολιτική του ΚΙΝΑΛ τα υπολείμματα της αλήστου μνήμης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 2012-2015, που τσάκισε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Τι θα κάνουν οι βουλευτές του που εξαρχής δήλωσαν ότι δεν μπορεί το κόμμα τους να ψηφίσει αυτό το έκτρωμα;».

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι «ο νόμος κατά των συλλαλητηρίων δεν θα εφαρμοστεί. Θα ακυρωθεί με τα συλλαλητήρια που προσπαθεί να απαγορεύσει. Η μετατροπή της αστυνομίας σε όργανα του κυβερνητικού αυταρχισμού δε θα περάσει». 

«Η ΝΔ επιδιώκει να φτιάξει μια υπηρεσία που θα ελέγχει το φρόνημα των πολιτών, να μας ξαναγυρίσει στις σκοτεινές δεκαετίες μέχρι την πτώση της Χούντας. Το νομοσχέδιο επανεισάγει, έπειτα από πολλές δεκαετίες, την παρακολούθηση του φρονήματος των πολιτών με τη δαιμονοποίηση της ριζοσπαστικοποίησης. Όμως ο ριζοσπαστισμός στην  Ελλάδα, είναι σταθερό στοιχείο της πολιτικής ιστορίας από τον 19ο αιώνα και εμφανίζεται ως συστατικό του ονόματος πολλών κομμάτων και κινημάτων, ακόμη και της ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση) του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

» Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι τα σχέδιά της δεν θα περάσουν και σ’ αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL