Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Φωτίου: Η διαδήλωση είναι το μέσο των απλών ανθρώπων για να διεκδικήσουν το δίκιο τους (Video)

«Ποινικοποιείται ο ριζοσπαστισμός που είναι σταθερό στοιχείο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας» σημείωσε η αναπ. τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ για τις συναθροίσεις, ενώ χαρακτήρισε «λυπηρό το να καθορίζει την πολιτική του ΚΙΝΑΛ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

«Ο νόμος για τις διαδηλώσεις παραβιάζει ένα από τα παλαιότερα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων πολιτών, το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης -όπως δήλωσε και η Ένωση Εισαγγελέων. Η ελεύθερη συνάθροιση, το συλλαλητήριο, η διαδήλωση, είναι από συστάσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους το μέσο των απλών ανθρώπων για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, να διεκδικήσουν, να φωνάξουν το δίκιο τους», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις».

Η ίδια επεσήμανε ότι «με συλλαλητήρια καταργήθηκε ο αντιδραστικός νόμος του Γεωργίου Ράλλη για τα Πανεπιστήμια, αποτράπηκε η ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Με συλλαλητήρια επί 2 μήνες κάθε Πέμπτη -που πνιγόντουσαν σε τόνους δακρυγόνα- πείστηκε το ΠΑΣΟΚ και τελικά δεν συναίνεσε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 το 2007, με συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ετούτης της χώρας εμπόδισαν την παράδοση των κοινωνικών ασφαλίσεων σε ιδιώτες».

«Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Είναι λυπηρό να καθορίζουν την πολιτική του ΚΙΝΑΛ τα υπολείμματα της αλήστου μνήμης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, την περίοδο 2012-2015, που τσάκισε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Τι θα κάνουν οι βουλευτές του που εξαρχής δήλωσαν ότι δεν μπορεί το κόμμα τους να ψηφίσει αυτό το έκτρωμα;».

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι «ο νόμος κατά των συλλαλητηρίων δεν θα εφαρμοστεί. Θα ακυρωθεί με τα συλλαλητήρια που προσπαθεί να απαγορεύσει. Η μετατροπή της αστυνομίας σε όργανα του κυβερνητικού αυταρχισμού δε θα περάσει». 

«Η ΝΔ επιδιώκει να φτιάξει μια υπηρεσία που θα ελέγχει το φρόνημα των πολιτών, να μας ξαναγυρίσει στις σκοτεινές δεκαετίες μέχρι την πτώση της Χούντας. Το νομοσχέδιο επανεισάγει, έπειτα από πολλές δεκαετίες, την παρακολούθηση του φρονήματος των πολιτών με τη δαιμονοποίηση της ριζοσπαστικοποίησης. Όμως ο ριζοσπαστισμός στην  Ελλάδα, είναι σταθερό στοιχείο της πολιτικής ιστορίας από τον 19ο αιώνα και εμφανίζεται ως συστατικό του ονόματος πολλών κομμάτων και κινημάτων, ακόμη και της ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση) του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

» Η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι τα σχέδιά της δεν θα περάσουν και σ’ αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις