Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Κ.Νοτοπούλου: Ο Κ. Ζέρβας σέρνεται πίσω από το σκοτεινό παρελθόν της πόλης (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Νοτοπούλου: Ο Κ. Ζέρβας σέρνεται πίσω από το σκοτεινό παρελθόν της πόλης (Ηχητικό)

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και τομεάρχςη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα για τον χαρακτηρισμό όσων προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης ως σκοταδιστών.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/854194651&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

«Ο κ. Ζέρβας εξακολουθεί να μην ακούει ούτε την πόλη ούτε τους επιστήμονες που απαιτούν η ιστορία της πόλης να μείνει στη θέση της. Καταλαβαίνουμε ότι ο δήμαρχος έχει επιστρέψει σε ένα πολύ κακό παρελθόν της Θεσσαλονίκης αλλά δεν ακούει και κανέναν εκτός από τον εαυτό του. Η αλλαζονεία είναι πολύ κακός σύμβουλος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και η πόλη έχει ανάγκη από φροντίδα και προσοχή και όχι από χασάπηδες της ιστορίας» σημείωσε μιλώντας στον στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι το 2023 η χώρα μας χωρίς να έχει ολοκληρώσει το μετρό θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα από την Ε.Ε.

«Για άλλη μια φορά η Ε.Ε. μας εμπιστεύτηκε ότι θα ξεκινήσουμε και θα ολοκληρώσουμε το μετρό, πράγμα που έγινε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης όταν ανέλαβε, με τον κ. Ζέρβα να του ψυθιρίζει στο αυτί με εντολή του εθνικού μας εργολάβου, δήλωσε ότι το μετρό θα καθυστερήσει και θα καθυστερήσει αδικαιολόγητα» πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του Μετρό Θεσσαλονίκης «έχουμε να κάνουμε με συμμορία, ούτε με κυβέρνηση ούτε με αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούν πολύ συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα εις βάρος μιας ολόκληρης πόλης. Αυτό η πόλη δε θα το σηκώσει. Οι αρχαιολόγοι δεν είναι μόνοι τους εκφράζουν ολόκληρη την πόλη και την ίδια τη λογική». Έθεσε, όμως, και μια άλλη παράμετρο του ζητήματος αυτού επισημαίνοντας ότι «σε μια περίοδο που ο τουρισμός αλλάζει και είναι πυλώνας της οικονομίας θα περίμενε κανείς αυτό το απίστευτης κληρονομιάς μεγάλο μνημείο να αξιοποιηθεί και να αποτελεί προορισμό που θα αφήσει και οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη».

«Υπάρχουν δύο δρόμοι ο ένας της πολιτικής αντιπαράθεσης, και εκεί είμαστε σκληροί και το οφείλουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος είναι η νομική διέξοδος το ΣτΕ και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να σταματήσουμε ένα έγκλημα» δήλωσε ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό «που συναινεί σε μια σκανδαλώδη διαδικασία που θα οδηγήσει στις αποζημιώσεις στον εργολάβο», στον Κ. Καραμανλή και τον κ. Ταχιάο και στον κ. Ζέρβα τον οποίο χαρακτήρισε «τελευταία τρύπα του ζουρνά», «ενός δημάρχου που όχι μόνο είναι κατώτερος των περιστάσεων αλλά που σέρνεται πίσω από ένα σκοτεινό παρελθόν της πόλης».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL