Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Χρ.Σπιρτζης: Δεν θα παίξουμε στο παιχνίδι λάσπης της ΝΔ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ.Σπιρτζης: Δεν θα παίξουμε στο παιχνίδι λάσπης της ΝΔ (Video)

«Θα απαντάμε πολύ συγκεκριμένα σε καταγγελίες που γίνονται και δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της λάσπης που επιχειρεί η ΝΔ σε μια σειρά από θέματα, στοχοποιώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.https://www.youtube.com/embed/vztyxmQ6JFk

Αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «έχουμε μια ιδιωτική διαφωνία μεταξύ της εταιρείας του κυρίου Καλογρίτσα και μιας άλλης εταιρείας. Έχει προκύψει απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου σε άλλη χώρα. Στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο εταιρειών, ο συνήγορος υπεράσπισης που είναι πολιτικό πρόσωπο (σ.σ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος) διατύπωσε ότι αυτά που λέει ένα email και στην αντίκρουση του ο κ. Καλογρίτσας αφορούν το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. Ας αφήσουμε λοιπόν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ο κ. Καλογρίτσας είναι ένας επιχειρηματίας και κάνει τη δουλειά του. Η ΝΔ τόσα χρόνια τον θεωρούσε αναξιόπιστο και τώρα τον θεωρεί αξιόπιστο».

Σε σχέση με την Πατρών-Πύργου ο Χρ.Σπίρτζης τόνισε ότι «έχω βαρεθεί 4.5 χρόνια στην κυβέρνηση και ένα στην αντιπολίτευση να ακούω  για τον κύριο Καλογρίτσα. Στην αρχή έλεγαν ότι είχε ιδιαίτερη μεταχείριση για να πάρει τα έργα στην Πατρών-Πύργου. Λένε ακόμη κάποιοι για δήθεν σαλαμοποίηση του έργου. Ας διαβάσουν επιτέλους την οδηγία 24, άρθρο 59 το οποίο επιβάλλει όταν έχεις ένα μεγάλο έργο να βγάζεις διαδοχικούς διαγωνισμούς και όχι έναν ενιαίο. Η ΝΔ δεν είχε ποτέ την τόλμη να καταθέσει κάπου όλα αυτά που έλεγε για αυτό το έργο και έτσι κατέθεσα εγώ όλα τα στοιχεία και τις καταγγελίες στον Εισαγγελέα. Και μετά τη σχετική έρευνα, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο».

«Ο κύριος Καλογρίτσας είναι ένας επιχειρηματίας και οι επιχειρηματίες φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Στην προηγούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε κακές σχέσεις ο κύριος Καλογρίτσας; Στην πιο προηγούμενη; Ο κύριος Καλογρίτσας δεν έγινε εργολάβος επί ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει και το μητρώο έργων για να δούμε πόσα έργα πήρε ο κύριος Καλογρίτσας. Στο Πάτρα-Πύργος πάντως δεν πήρε κανένα έργο. Είχε, αν θέλετε τη γνώμη μου, πιο αυστηρή αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω και όλης αυτής της επικοινωνιακής λαίλαπας».

«Άκουγα για τα δάνεια του κ. Καλογρίτσα από την Attica Bank. Πρέπει να δούμε ποιοι άνθρωποι ήταν στη διοίκηση της συγκεκριμένης τράπεζας. Ήταν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων; Ξέρω πολύ καλά ποιοι ήταν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν από το ΚΙΝΑΛ, από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Από την Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλαν για διερεύνηση 14 υποθέσεις δανειοδότησης από την Τράπεζα Αττικής και σε αυτές τις 14 υποθέσεις δεν ήταν ο κύριος Καλογρίτσας».

Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και τον Τουρισμό, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η συζήτηση που γίνεται για τον τουρισμό και τα πανηγύρια καλώς γίνεται γιατί οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι για τα πανηγύρια… Δίνουμε διαφορετικά μηνύματα τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους επισκέπτες της χώρας μας. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους στα σύνορα, έχουμε ελλιπή μέτρα στα αεροδρόμια, δεν είχαμε πρωτόκολλα, αλλάξαμε τα πρωτόκολλα. Ένα μπάχαλο. Βάλαμε όλοι πλάτη και καλώς κάναμε κατά τη γνώμη μου κατά την περίοδο του lockdown. Τώρα έχουμε άρση του lockdown και οι επιχειρηματίες ειδικά στον τουριστικό κλάδο είναι στα κάγκελα».

Τέλος, για το Μάτι ο ίδιος επεσήμανε ότι «ήμουν από την πρώτη ημέρα στο Μάτι και γνωρίζω τους ανθρώπους και το ανείπωτο δράμα που βίωσαν. Μέσα στον πόνο τους από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν σε συμπολίτες τους που είχαν επίσης πληγεί και αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 είχαμε μια επικοινωνιακή θύελλα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το Μάτι. Ένα χρόνο μετά, στο Μάτι δεν έχει γίνει τίποτα. Η εταιρεία “Μάτι ξανά” δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στους επιχειρηματίες της περιοχής. Αν η απόφαση της Εισαγγελίας (σ.σ που ορίζει ότι δεν θα ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις στους εμπλεκόμενους) ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ θα γινόταν χαμός και θα γινόταν λόγος για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL