Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Θίγει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι το ν/σ για τις διαδηλώσεις (Video)

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μία κασετομαχία. Όποιος όμως σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα» ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο χουντικής έμπνευσης νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Μας το επιβάλει η δημοκρατική μας συνείδηση και η υπεράσπιση του συντάγματος» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο θίγει το βασικό κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης και του συνέρχεσθαι. «Πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Το αντιλαμβάνεται έτσι ο πολίτης, το αντιλαμβάνονται οι δεκάδες άνθρωποι που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στην χούντα υπέρ της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πιάνει το νήμα της χουντικής λογικής και να απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Άκουσον άκουσον να θεωρείται ένοχος επειδή συμμετέχει σε μία διαδήλωση. Μπορεί να τρίβει τα χέρια της η ακροδεξιά της ΝΔ, οι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν την χούντα και πιστεύουν σε αυτήν. Άνθρωποι που κατά καιρούς ήταν σε φιλοβασιλικά και φιλοχουντικά σχήματα» συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα βαρύ πέπλο πάνω από την δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Πώς διαμορφώνεται αυτό το πέπλο; Ποιος το έχει υφάνει; Είμαστε την επόμενη της παρουσίασης της λίστας Πέτσα – Μητσοτάκη που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο εκ μέρους της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει την ενημέρωση. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι δημοσιογραφικές ενώσεις που έθεσαν ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τα κριτήρια».

Ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι είναι «μείζον θέμα στην Ελλάδα ότι επί δεκαετίες δεν είχαν νόμιμες άδειες εκπομπής τα τηλεοπτικά μέσα. Είναι εξίσου μείζον θέμα αυτό που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο, η υπόθεση των 20 εκατ. ευρώ».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε μία κασετομαχία. «Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα. Αυτό το περιβόητο κύκλωμα που ανακάλυψε η ΕΥΠ ήταν ένα κύκλωμα παρακρατικών μηχανισμών μέσα στην αστυνομία, μέσα στο ΣΔΟΕ, μέσα στο δικαστικό κόσμο επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ που αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έστειλε στη δικαιοσύνη».

Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι έγινε προσπάθεια να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό πεδίο και να υπάρξουν για πρώτη φορά άδειες. «Οι ασφαλιστικές δικλείδες που έβαλε η δικιά μας αδειοδοτική διαδικασία, πέταξε έξω τον κ. Καλογρίτσα. Είναι ο κ. Καλογρίτσας Αλαφούζος; Έχει πάρει αδιαφανώς πάρα πολλά εκατομμύρια από τη λίστα Πέτσα;» διερωτήθηκε με νόημα και πρόσθεσε:

«Έχουμε έναν χρεοκοπημένο επιχειρηματία, τον κ. Καλογρίτσα, που έχει μία διαμάχη με μία πάρα πολύ μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Έχει ληφθεί απόφαση από τα ελβετικά δικαστήρια που δεν είναι υπέρ του. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, να σεβαστούμε το έργο της δικαιοσύνης».

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις