Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Χρ. Βερναρδάκης: Η ΝΔ επαναφέρει το αστυνομικό κράτος και συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Βερναρδάκης: Η ΝΔ επαναφέρει το αστυνομικό κράτος και συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο

Η Νέα Δημοκρατία προχωράει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων - παρόλο που μπορεί να είναι ανεφάρμοστο - καθώς είναι στην ακροδεξιά λογική της η οποία θέλει να μειώσει όσο γίνεται τον χώρο της νομιμότητας και να εξοβελίσει σε χώρους «παρανομίας» όλες εκείνες τις κοινωνικές συλλογικότητες, τις πολιτικές δυνητικές εκφράσεις αμφισβήτησης του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο Χριστόφορος Βερναρδάκης βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/854137444&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

O κ. Βερναρδάκης στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του δεν είναι τόσο οι διαδηλώσεις – παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός ο περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεσθαι – αλλά το πιο κομβικό στο νομοσχέδιο είναι η καθιέρωση διεύθυνσης πρόληψης της βίας όπου εκεί πέρα αποτυπώνεται όλη η πολιτική της κυβέρνησης για την για την επαναφορά ενός αστυνομικού κράτους που δρα προληπτικά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, επανασυγκροτεί δίκτυο πληροφοριών, «συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι αυτό είναι η πεμπτουσία του αστυνομικού κράτους και ο περιορισμός των διαδηλώσεων είναι το πεδίο εφαρμογής αυτού του αυταρχισμού.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL