Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Βερναρδάκης: Η ΝΔ επαναφέρει το αστυνομικό κράτος και συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο

Ο βουλευτής επισήμανε ότι το νομοσχεδιο που προωθεί η Νέα Δημοκρατία "είναι η πεμπτουσία του αστυνομικού κράτους και ο περιορισμός των διαδηλώσεων είναι το πεδίο εφαρμογής αυτού του αυταρχισμού"

Η Νέα Δημοκρατία προχωράει το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων - παρόλο που μπορεί να είναι ανεφάρμοστο - καθώς είναι στην ακροδεξιά λογική της η οποία θέλει να μειώσει όσο γίνεται τον χώρο της νομιμότητας και να εξοβελίσει σε χώρους «παρανομίας» όλες εκείνες τις κοινωνικές συλλογικότητες, τις πολιτικές δυνητικές εκφράσεις αμφισβήτησης του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο Χριστόφορος Βερναρδάκης βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Βερναρδάκης στον Νίκο Σβέρκο εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του δεν είναι τόσο οι διαδηλώσεις – παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός ο περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεσθαι – αλλά το πιο κομβικό στο νομοσχέδιο είναι η καθιέρωση διεύθυνσης πρόληψης της βίας όπου εκεί πέρα αποτυπώνεται όλη η πολιτική της κυβέρνησης για την για την επαναφορά ενός αστυνομικού κράτους που δρα προληπτικά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, επανασυγκροτεί δίκτυο πληροφοριών, «συγκροτεί το παλιό χαφιεδότσουρμο».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι αυτό είναι η πεμπτουσία του αστυνομικού κράτους και ο περιορισμός των διαδηλώσεων είναι το πεδίο εφαρμογής αυτού του αυταρχισμού.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις