Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Δ. Βίτσας: Το ν/σ της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις είναι ένας νόμος του 1971
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Το ν/σ της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις είναι ένας νόμος του 1971

«Αντίστοιχος “ νόμος” σαν αυτόν που αφορά τις πορείες και τις συγκεντρώσεις και που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, είναι ένας νόμος του 1971» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Στη πράξη αυτός ο νόμος καταργήθηκε με το ίδιο το Σύνταγμα. Ιδιαίτερα με το άρθρο 11 το οποίο δίνει την ελευθερία του “συνέρχεσθαι” , της διαμαρτυρίας κλπ. Βεβαίως με ένα τρόπο μαχητικό αλλά που δεν δημιουργεί καταστροφές κλπ. Άρα δεν έχει καθόλου δίκιο ο κ. Αλεβιζάτος» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί έρχεται τώρα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μια που υπάρχουν διατάξεις στους κώδικες οι οποίοι λύνουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους πιθανούς βανδαλισμούς; Επιπλέον, γιατί χρησιμοποιείται το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 11 ,το οποίο είναι η εξαίρεση, δηλ γιατί κατοχυρώνει τις εξαιρέσεις σε τέτοιες πιθανότητες; Ο λόγος είναι η υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ατζέντας και από τον κ. Χρυσοχοϊδη και από την κυβέρνηση συνολικά. Το ΚΙΝΑΛ υιοθετώντας αυτό το νομοσχέδιο σαφέστατα δεν ακουμπά τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού» τόνισε ο Δ. Βίτσας.

«Ας θυμηθούμε την πολύ μεγάλη συγκέντρωση μετά τις πυρκαγιές και ιδιαίτερα αυτή της Πάρνηθας όπου κανείς δεν την είχε συγκαλέσει και δεν υπήρχε ούτε καν ομιλητής. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα με μαύρες σημαίες σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Όπως έμειναν στα χαρτιά χιλιάδες ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν.

Αν θα γίνουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις θα αφορούν συγκεκριμένα προβλήματα του κόσμου που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σπανίως βλέπω πορείες και συγκεντρώσεις των 50 ατόμων να κλείνουν τους δρόμους όπως ισχυρίζονται οι θιασώτες του νομοσχεδίου. Η εκδήλωση της δυσαρέσκειας μιας ομάδας πολιτών που θίγονται για κάποια ζητήματα θα πρέπει να μπορεί να δίνεται.

Κάποιοι έχουν πρεμούρα για τις συγκεντρώσεις την ίδια ώρα που ο “Μεγάλος περίπατος” δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη ζωή του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ύφεση που θα έρθει θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ένα μόλις χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ και μεγάλες εντάσεις. Γι αυτό και φέρνει τώρα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» υπογράμμισε ο Δ. Βίτσας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL