Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Αρβανίτης: Η ΝΔ με τις αντιδημοκρατικές της ιδεοληψίες μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - παρία της Ευρώπης

Eurokinissi

«Άλλη μια μέρα κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμη ένα βήμα πιο μακριά η Ελλάδα από την Ευρώπη της Δημοκρατίας», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το ν/σ για τις διαδηλώσεις

«Κάθε μέρα που περνά, η ακραία Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που στηρίχθηκε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με την ψευδεπίγραφη μαρκίζα «Μένουμε Ευρώπη», απομακρύνει την Ελλάδα κι ένα ακόμη βήμα από την δημοκρατική Ευρώπη», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, αναφορικά με τo νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνά, οι Έλληνες βλέπουμε κι ένα ακόμη Δημοκρατικό μας δικαίωμα να αμφισβητείται. Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικά είναι αποτυπωμένο στα κορυφαία κείμενα του ανθρώπινου πολιτισμού, όχι μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 11) και τα συμβατικά κείμενα της Ενωμένης Ευρώπης (Άρθρο 11 της ΕΣΔΑ, άρθρο12 Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ΕΕ), αλλά και στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ (άρθρο 20)».

«Στην ουσία, το νομοθέτημα της σημερινής κυβέρνησης αμφισβητεί μια ιστορική κατάκτηση των λαών της Γης. Τρέπει μια ελευθερία των ανθρώπων, την ελευθερία του συνέρχεσθαι, από κανόνα σε εξαίρεση, προσομοιάζει με ρυθμίσεις που συναντώνται σε περιόδους αυταρχισμού και δικτατοριών», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «στη δυστοπική πραγματικότητα που φέρνει, οι νόμιμες διαμαρτυρίες θα είναι η εξαίρεση, όχι πια ο κανόνας, ενώ οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες ουσιαστικά μπαίνουν στον "γύψο". Αυτό δεν μπορεί να λέγεται ελευθερία». 

Καταλήγοντας, ο Κώστας Αρβανίτης, υπογράμμισε ότι «με αυτές τις ακραίες δεξιές ιδεοληψίες, το μόνο που θα πετύχουν είναι να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο χώρας του Βίσεγκραντ, στο επίπεδο Ουγγαρίας ή Πολωνίας, χώρας της οποίας η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα βρίσκεται σε συνεχή αμφισβήτηση. Με τις αντιδημοκρατικές τους ιδεοληψίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα - παρία της Ευρώπης».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις