Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Γ. Ραγκούσης: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών από τους διαδηλωτές (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ραγκούσης: Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών από τους διαδηλωτές (Ηχητικό)

Για το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και ποινικοποιεί τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη και «θα γίνουν Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ρεζίλι των σκυλιών» όταν ο νόμος καταρρεύσει μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης.

Στην Ευγενία Λουπάκη ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι τρόμαξε και το δήλωσε στο κοινοβούλιο με τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τα όσα εξωφρενικά είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς σαν αθώα περιστερά χθες «έλεγε άλλα πράγματα από αυτά που γράφει το νομοσχέδιο του».

Π.χ. ο υπουργός δήλωσε ότι ο οργανωτής δεν θα είναι αυτός που θα φορτώνεται όλες τις καταστροφές και τις αποζημιώσεις που προκύπτουν ενώ το νομοσχέδιο του λέει ακριβώς το αντίθετο.

Το Σύνταγμα εξήγησε ο κ. Ραγκούσης δεν έχει αναγορεύσει την Αστυνομία ως την αδειοδοτούσα αρχή των συγκεντρώσεων, είναι συνταγματικά ελεύθεροι οι πολίτες να συγκεντρώνονται και να διαμαρτύρονται.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/850789393&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ουσιαστικά καθιερώνουν ένα νέο είδος «εγκληματία» που είναι ο διαδηλωτής, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μαθητής, ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο νέος και όλα αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων δεν έχουν άλλο όπλο από τη συγκέντρωση και τη διαμαρτυρία όταν κρίνουν ότι αμφισβητούνται δικαιώματα τους, το εισόδημα τους, η σύνταξη τους, το μέλλον τους. Και έτσι με αντισυνταγματικό τρόπο τελείως αυταρχικά τους αποκλείουν με αυτό το απολυταρχικό καθεστώς  που ουσιαστικά θέλουν να διαμορφώσουν, επισήμανε ο κ. Ραγκούσης.

Αυτό που έχουν φέρει είναι και χειρότερο από ό,τι ίσχυε επί Χούντας σημείωσε ο τομεάρχης καθώς επί Δικτατορίας, όπως αναφέρεται στα νομοθετικά διατάγματα του 1971, όταν γινόταν μια παράνομη συγκέντρωση νομική ευθύνη είχαν ο οργανωτής και οι ομιλητές όχι όσοι συμμετείχαν σε αυτή και τελικά αυτό τώρα το προβλέπει ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη, δήλωσε ο βουλευτής.

Δηλαδή αν πας σε μια ειρηνική συγκέντρωση που θα την κηρύξει παράνομη η Αστυνομία πχ γιατί δεν έχει δηλωθεί από τον οργανωτή τότε και αυτός που απλώς συμμετέχει θα φορτωθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους, είπε ο κ. Ραγκούσης.

Θα σπάσουν τα μούτρα τους, θα γελοιοποιηθούν είναι αδύνατον αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί, θα καταρρεύσει και θα γίνουν ρεζίλι των σκυλιών Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης αλλά τους αξίζει γιατί πραγματικά ,πάνε γυρεύοντας, τόνισε ο Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL