Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Ό. Γεροβασίλη: Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον με την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ό. Γεροβασίλη: Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον με την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης

«Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον με την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης. Τα 32 έργα που εξαγγέλθηκαν για την Ήπειρο το αποδεικνύουν» τονίζει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως σημειώνει, «πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε εν χορδαίς και οργάνοις, σε ειδική τελετή, τα έργα από το νέο πρόγραμμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η είδηση, που δεν έτυχε, όμως της ίδιας λαμπρότητας, είναι η υπ΄ αριθμ. 829/18.6.2020 Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία "εγκρίνεται η μεταφορά από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος I» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29 €"».

Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, «ανάμεσά τους και τα 32 έργα που ανακοινώθηκαν για την Ήπειρο, 5 σε Δήμους της Π.Ε. Άρτας, 13 Ιωαννίνων, 8 Θεσπρωτίας και 6 Πρέβεζας. Είναι όλα τους έργα που είχαν εγκριθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι», το κατά γενική ομολογία  πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση, το χρηματοδοτικό εργαλείο που σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε λύση σε χρόνια προβλήματα υποδομών και καθημερινότητας των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Τα 32 έργα αφορούν κυρίως έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, έργα άκρως απαραίτητα για τους Δήμους και τους δημότες».

«Έργα που αυτή η κυβέρνηση «πάγωσε» για έναν ολόκληρο χρόνο, μόνο και μόνο για να τα παρουσιάσει ως δικά της. Έχοντας η ίδια μηδαμινό έργο, μιας και το περιβόητο «επιτελικό κράτος» δεν αφορά την αποτελεσματικότητα του κράτους αλλά την τακτοποίηση ημετέρων και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και εθνικού πλούτου, οικειοποιείται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που έδωσε και λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδιαφόρησε για τον χαμένο χρόνο και τις ανάγκες Δήμων και πολιτών. Αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν ήταν σαρδάμ η φράση του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ του 2017 «Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία»!

Τίποτα, όμως, δεν μας εκπλήσσει πλέον με την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης.

Δεν μας εκπλήσσει η εμμονική προσπάθειά της να εμφανίζει το μαύρο ως άσπρο. Δεν μας εκπλήσσει η διαρκής διαστρέβλωση της αλήθειας και η παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας.

Δεν θα μας εκπλήξει ούτε εάν, σε λίγες μέρες, κατά την εξαγγελθείσα επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Πλάκα, ο Πρωθυπουργός εμφανίσει το εμβληματικό έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού ως δικό του έργο!

Θα θέλαμε, όμως, να μας εκπλήξει, θετικά αυτή τη φορά, με το να οικειοποιηθεί τις προτάσεις που εδώ και μήνες του προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, οι εργαζόμενοι, η οικονομία, η κοινωνία. Το εφιαλτικό 16% της ύφεσης, στο β’ τρίμηνο του έτους, δεν είναι άραγε αρκετό για να θέσει επιτέλους τις προτεραιότητές του σε τάξη;» καταλήγει η Όλγα Γεροβασίλη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL