Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
K.Μπάρκας: «Άριστοι» στις απαγορεύσεις και ανίκανοι στην προστασία των εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

K.Μπάρκας: «Άριστοι» στις απαγορεύσεις και ανίκανοι στην προστασία των εργαζόμενων

«Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που είναι ικανή να εφευρίσκει τρόπους, ακόμη κι από σκοτεινές εποχές, ανασύροντας χουντικά διατάγματα επικαιροποιημένα στα Νέα Ελληνικά, ώστε να κάμψει ακόμη και την παραμικρή πιθανότητα αντίδρασης απέναντι στις επιλογές της, είναι ανίκανη να δώσει λύσεις σε πρωταρχικά βιοποριστικά προβλήματα των εργαζόμενων», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «ούτε καν να δώσει λύσεις για τους εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους, ειδικά στον τομέα του Τουρισμού, που μένουν ανασφάλιστοι με το τέλος της τουριστικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ φανερώνει τις ιδεολογικές της εμμονές, αφού μέχρι σήμερα το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο συγκεράζει τα δικαιώματα της συνάθροισης και της προστασίας της κοινωνικής ζωής. Αλλά αυτό το Νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία, κάνει κάτι πολύ χειρότερο: δέχεται εκ των προτέρων ότι η άσκηση ενός δικαιώματος εμπεριέχει στον πυρήνα της εγκληματική δράση. Τέτοιου είδους λογικές είναι επικίνδυνες για τη λειτουργία του ίδιου του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος».

Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας επεσήμανε ότι «καλή επιτυχία στην κυβέρνηση της ΝΔ στο θέρισμα από Σεπτέμβρη των ανέμων που έσπειραν οι πολιτικές της. Γιατί την αντίδραση των πολιτών, των εργαζόμενων φοβάται και ανασύρει από το σκοτάδι τέτοιου είδους νομοθετήματα λογικής "ιδιώνυμου"».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL