Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Σπίρτζης: Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση του τρόμου, της πάταξης και των επικοινωνιακών σόου (Video)

«Η ΝΔ από την ημέρα που ανέλαβε, έχει βάλει ταφόπλακα σε όλα τα μεγάλα έργα» ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου χωρίς ουσία στο έργο του Ελληνικού εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Η ΝΔ από την ημέρα που ανέλαβε, έχει βάλει ταφόπλακα σε όλα τα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει όποιον δεν ξέρει. Αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για να ξεκινήσει το έργο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Πριν κλείσει χρόνο η διακυβέρνηση της ΝΔ, έκαναν μία σύμβαση, άρον, άρον για να γίνουν κάποιες κατεδαφίσεις και να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε δριμεία κριτική στο σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. «Το σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις είναι αντιγραφή από χουντικό νομοθετικό διάταγμα του 1971. Είναι δυνατόν να πρέπει μια ομάδα πολιτών, μεγαλύτερή ή μικρότερη, οργανωμένη ή μη οργανωμένη, να παίρνει άδεια από την Αστυνομία για συνταγματικό της δικαίωμα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών ευχήθηκε να δοθεί λύση στο χωροταξικό και πολεοδομικό πρόβλημα στο Μάτι ενώ καυτηρίασε για ακόμη μία φορά την απαράδεκτη εκμετάλλευση των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, είπε για:

Το σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις

«Το σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις είναι αντιγραφή από χουντικό νομοθετικό διάταγμα του 1971. Είναι δυνατόν να πρέπει μια ομάδα πολιτών, μεγαλύτερή ή μικρότερη, οργανωμένη ή μη οργανωμένη, να παίρνει άδεια από την Αστυνομία για συνταγματικό της δικαίωμα; Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει δείξει στο σύνολό της να έχει δημοκρατικές ευαισθησίες σε τέτοια θέματα. Είδαμε πως χειρίστηκαν τους ανθρώπους που βγήκαν πρόσφατα να κάνουν μία βόλτα στην Κυψέλη, είδαμε πως χειρίστηκαν τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν στη Μαλακάσα πριν δεκαπέντε ημέρες. Σκεφτείτε τώρα να πρέπει να ζητάνε οι πολίτες και άδεια… Όταν γίνεται μία πορεία είτε ένα κόμμα είτε ένας φορέας πάντα υπάρχει συνεννόηση με την Αστυνομία και σχέδιο της πορείας σε σχέση με την κατεύθυνση και τη διάρκεια επομένως καταρρίπτεται και αυτό το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας».

«Φαίνεται πως για την κυβέρνηση το ζήτημα της Δημοκρατίας είναι ποσοτικό. Αυτά είναι τα πιστεύω της ΝΔ για τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών. Να πρέπει να παίρνουν άδεια οι πολίτες από την αστυνομία για να κάνουν μία συγκέντρωση. Με το σχέδιο νόμου μπαίνουμε σε διαδικασίες που δεν θυμίζουν δημοκρατία. Ένας υπουργός, πλέον, δίνοντας εντολή στην Αστυνομία θα μπορεί να απαγορεύσει μία απεργία, μία διαδήλωση, μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

«Μια διαδήλωση γίνεται για να γνωστοποιηθούν οι θέσεις μιας κοινωνικής ομάδας στους πολίτες. Από αυτό πιέζεται η εκάστοτε κυβέρνηση. Ο κάθε υπουργός, λοιπόν, πρέπει να κάθεται και να διαβουλεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Από το 2015, αυτό που ζούσαμε επί ΝΔ, το κέντρο της Αθήνας δεν καιγόταν γιατί υπήρχε η κατάλληλη στάση από την ελληνική κυβέρνηση. Προβληματίζει αυτό κάποιον; Πλέον, έχουμε το δόγμα του τρόμου και της πάταξης με την Αστυνομία να μπαίνει σε ένα μαγαζί με νέους και τους ρίχνει κάτω λες και είναι κρατούμενοι, να μπαίνει στο σπίτι του Ινδαρέ και να ξυλοκοπεί. Η ΝΔ έχει γίνει χειρότερη από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα αυτοκτονούσε βλέποντας την τροπή που έχει πάρει το κόμμα του».

Το έργο στο Ελληνικό

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το τρίπτυχο “επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία” και τίποτε άλλο. Το Ελληνικό έχει καθυστερήσει απίστευτα γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει χρήματα να το ξεκινήσει. Αυτός ήταν και ο λόγος για μια σειρά από κωλύματα που ανακάλυπτε διαρκώς. Τα επικοινωνιακά κόλπα συνεχίζονται όπως συνεχίζεται και η κοροϊδία. Αντί τώρα να ξεκινάει το project του Ελληνικού, θα γίνει σόου για μια ανάθεση κατεδαφίσεων και μάλιστα της τάξης του 10%».

«Για να ξεκινήσει το Ελληνικό θα έπρεπε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της αναδόχου εταιρείας και δεν έχει γίνει, θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και δεν έχει διενεργηθεί».

«Εύχομαι ειλικρινά να ξεκινήσει το έργο. Η ΝΔ από την ημέρα που ανέλαβε, έχει βάλει ταφόπλακα σε όλα τα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει όποιον δεν ξέρει. Αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για να ξεκινήσει το έργο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες. Και τώρα λένε ότι θα χρειαστούν περισσότερα από τρία χρόνια για να γίνουν οι κατεδαφίσεις. Πριν κλείσει χρόνο η διακυβέρνηση της ΝΔ έκαναν μία σύμβαση, άρον, άρον για να γίνουν κάποιες κατεδαφίσεις και να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά».

Το Μάτι

«Ο κύριος Χατζηδάκης, μιλώντας για το πολεοδομικό σχέδιο για το Μάτι, επανέλαβε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η λασπολογία και η επικοινωνιακή, λαϊκίστικη ρητορική της ΝΔ έλεγε ότι φταίει η Δούρου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέγαμε ότι υπήρχε ένα πολεοδομικό χάος και ο κύριος Χατζηδάκης όφειλε να κάνει στοιχειωδώς την αυτοκριτική της ΝΔ για όσα έχει κάνει στην περιοχή. Γιατί στο Μάτι έχουν εμπλακεί και στελέχη της ΝΔ που διατέλεσαν υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι και έφεραν αυτήν την κατάσταση».

«Την ίδια ημέρα με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υπήρχε μεγαλύτερη φωτιά στο Κιάτο. Και εκεί υπήρχαν αντίστοιχα πολεοδομικά προβλήματα αλλά εκεί τουλάχιστον υπήρχε ένας δρόμος διαφυγής προς την Εθνική Οδό και δεν σημειώθηκε ούτε ένας τραυματισμός. Στο Μάτι βγάλαμε μέσα από τους δρόμους 385 καμένα αυτοκίνητα, μπορεί κανείς να φανταστεί το θερμικό φορτίο μόνο από τα αυτοκίνητα αυτά».

«Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ως χωροταξικό και πολεοδομικό πρόβλημα, στο Μάτι υπάρχει και εύχομαι να δοθεί λύση μετά και από δημοκρατική διαβούλευση με τους πολίτες».

«Ο κύριος Χατζηδάκης είπε ότι αν είχαμε άλλον χωροταξικό σχεδιασμό δεν θα είχαμε τους νεκρούς που είχαμε αλλά κάποιοι από τη ΝΔ έκαναν ότι δεν τον άκουσαν. Είναι ντροπή για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η εκμετάλλευση των ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν στο Μάτι. Και δυστυχώς, συνεχίζουν κάποιοι από τη ΝΔ να κάνουν πολιτική πάνω στους νεκρούς συμπολίτες μας. Κι αυτό είναι όνειδος».

«Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία για το Μάτι σε έναν ολόκληρο χρόνο; Έκανε την εταιρεία “Μάτι ξανά” η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις