Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δ. Τζανακόπουλος: Μονιμοποιείτε καθεστώς διάλυσης της αγοράς εργασίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Μονιμοποιείτε καθεστώς διάλυσης της αγοράς εργασίας (Video)

Το μέγεθος της ύφεσης έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.https://www.youtube.com/embed/wunuKbIUMbA

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, «η ΝΔ υποσχόταν πριν τις εκλογές επενδυτική έκρηξη, ρυθμούς ανάπτυξη στο 4%. Αντί αυτού είδαμε ότι η οικονομική οικονομία έχει μπει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του 2019 όπου είχαμε συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας μετά από 15 συνεχόμενα τρίμηνα ανοδικής πορείας. Η συρρίκνωση αυτή δεν είχε καμία σχέση με την πανδημία καθώς ήρθε πολύ πριν μπει ο κορωνοϊός στη ζωή όλων μας».

Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «το μέγεθος της ύφεσης εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τις πράξεις και τις παραλείψεις καθενός. Έχουμε ένα τρίτο τρίμηνο όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 16%. Έχουμε μία ύφεση που ξεπερνάει κατά πολύ και εκείνες της περιόδους του βαθέως μνημονίου».

Συνεχίζοντας, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «δεν ήταν αναπόφευκτο γιατί προφανώς θα υπήρχε συρρίκνωση της οικονομίας αλλά το μέγεθος της ύφεσης εξαρτάται και από τις πολιτικές που επιλέγει να υλοποιήσει η κάθε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «επιδότησε την αναστολή των συμβάσεων εργασίας, οδήγησε σε μία έκρηξη της ανεργίας και της εξόδου δυναμικών στρωμάτων από την αγορά εργασίας. Δεν στήριξε τους μισθούς, δεν στήριξε την ρύθμιση της αγοράς εργασίας. Έχουμε καταλήξει σε μία αγορά εργασίας ζούγκλα. Το μέγεθος της ύφεσης έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν σε έκρηξη της ύφεσης, της ανεργίας, σε κατάρρευση μίας οικονομίας που είχε μπει σε σωστές ράγες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

https://www.youtube.com/embed/w3Ft6O5bkNA

Ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για διαφωνία στρατηγικού προσανατολισμού που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση. «Η ΝΔ αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και μείωση των μισθών. Είναι μία συνταγή που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα την περίοδο 2011 – 2015 και οδηγεί σε απόλυτη οικονομία κατάρρευση».

«Η στρατηγική διαφωνία είναι ότι πρέπει η κυβέρνηση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει να προστατεύσει το μισθό, τις σχέσεις εργασίας και όχι να μοιράζεται χρήματα στους φίλους επιχειρηματίες και να οδηγείται σε μία προσπάθεια οικοδόμησης συμμαχιών με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη βάση κατεδάφισης κάθε εργασιακής ρύθμισης».

Τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές σε ολόκληρη την Ευρώπη το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για να πάρουν λεφτά οι επιχειρήσεις για να πληρώσουν τους εργαζόμενους να τους βγάλουν σε αναστολή.

«Σε όλη την Ευρώπη δεν υπήρξε πουθενά προϋπόθεση η αναστολή στη σύμβαση εργασίας για να δοθεί μισθολογική επιδότηση.  Η ΝΔ άφησε τους εργαζόμενους για τρεις μήνες με 800 ευρώ» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL