Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Προσπάθεια Γεννηματά να θολώσει τα νερά της ταύτισης με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί "παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια Γεννηματά να θολώσει τα νερά της ταύτισης με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί "παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ"

Αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της στο να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, η Φ. Γεννηματά προσπάθησε από την κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Π.Σ. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ισορροπήσει τις εντυπώσεις που δημιουργούν η μονομέτωπη επίθεση που εξαπολύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα και η ταύτισή της με το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη για «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, όμως, επιβεβαιώνει αυτή την ταύτιση, αφού, συνεχίζοντας να αναπαράγει το αφήγημα, εξακολουθεί να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του Μαξίμου να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάζεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βαθιά Δεξιά» είπε προσθέτοντας ότι «αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη δημοκρατία...».

Η Φ. Γεννηματά θεωρεί πως η επίθεση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ τη συμφέρει επειδή αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. συνδράμει πρωταγωνιστικά αυτή την προσπάθεια προκειμένου να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «ανίκανο» να επιτελέσει το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δηλώσει ότι μόνο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μπορεί να κάνει αποτελεσματική κριτική στη Ν.Δ. και να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο.

«Κάνει όμως λάθος η Ν.Δ. αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί τη συντηρητική ατζέντα της εις βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων» πρόσθεσε.

Παράλληλα η Φ. Γεννηματά και το κόμμα της -όπως ακριβώς και η Ν.Δ.- προσπαθούν να ξεμπερδεύουν άρον - άρον με το σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι ο συμβιβασμός που υπεγράφη «αποδεικνύει τη σκευωρία» παραβλέποντας ή μεταφράζοντας κατά το δοκούν τις επίμαχες αναφορές της απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου για τους «αξιωματούχους».

Μονόδρομος η αυτόνομη πορεία

Έχοντας υιοθετήσει μια νέα «πολεμική» τακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μέχρι πρότινος απέφευγε να βάζει στο στόχαστρο, αφού σε αυτό είχε σταθερά τη Ν.Δ., η Φ. Γεννηματά «διατράνωσε» την απόφαση για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. λέγοντας ότι «είναι μονόδρομος». Πιέζει, έτσι, περαιτέρω σε αφωνία όσους εντός κόμματος όχι μόνο είναι αναφανδόν εναντίον στη Ν.Δ. σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής (και παραπολιτικής) της όσο και υπέρ της προοπτικής για διερεύνηση των δυνατοτήτων διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. στηρίζει τους ισχυρούς

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τη Ν.Δ. για ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα απέναντι στη βαθιά ύφεση και τις «δραματικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους άνεργους», την ώρα που «στηρίζει τους ισχυρούς». Την κατηγόρησε για «εργασιακή ζούγκλα» και ότι φέρνει στο χείλος της καταστροφής τον τουρισμό.

Σταθερά επικριτική απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στέλνει επιστολές στην Ε.Ε. ζητώντας μέτρα κατά της Τουρκίας, αλλά δεν ασκεί πίεση ούτε καν για να συζητηθεί το αίτημά του. Ανέφερε ότι «άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, έγιναν λάθη, άστοχες δηλώσεις, δημιουργήθηκαν τετελεσμένα». Τον κατηγόρησε ότι αρνείται να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών «για να έχει ελεύθερα τα χέρια του».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL