Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Ολομέτωπη επίθεση ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Τσίπρα, σιγή για τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολομέτωπη επίθεση ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Τσίπρα, σιγή για τη Ν.Δ.

Στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διεκδικήσει πολιτικά οφέλη στην κούρσα για την επιρροή στον προοδευτικό χώρο όπου έχει επικρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη στάση του λειτουργεί ενισχυτικά στην επίθεση που έχει σχεδιάσει η Ν.Δ. εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρότι η Φ. Γεννηματά έχει διακηρύξει τη στρατηγική απόφασή της για απαγκίστρωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τη Ν.Δ., παραμένει η κοινή αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης Novartis και, συνεπώς, η κοινή μάχη των μελών των δύο κομμάτων στην Προανακριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη (ρ/σ Θέμα) -με τον οποίο η Φ. Γεννηματά άνοιξε εκρηκτική κόντρα προ καιρού καταγγέλλοντας «επίθεση» στο κόμμα της από «κέντρα», με αφορμή υπόνοιά του για τη στάση της στην Προανακριτική- ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Χρηστίδης δήλωσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για «μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα».

Τη στόχευση της μονομερούς επίθεσης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να πληγεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε η Φ. Γεννηματά δηλώνοντας πως «είναι ολοφάνερο ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει τον θεσμικό της ρόλο». Το ίδιο έδειξε και ο γραμματέας Επικοινωνίας Π. Βλάχος, δηλώνοντας (ΕΡΤ1) ότι «έχουμε οσμή δυσωδίας στο πολιτικό σύστημα με ευθύνη της τότε διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και ότι «τη μετεωρική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ακολουθεί η ηθική κατάπτωση». Ο Γ. Παπανδρέου εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και τη Ν.Δ., δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των δύο για εμάς». “Είμαστε αριστερότερα και από τους δύο”, ισχυρίστηκε.

Επικρίνοντας τη Ν.Δ. «γιατί δεν βάζει στο κάδρο τον Αλ. Τσίπρα», η Φ. Γεννηματά εμφανίζεται να κρατά αποστάσεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη σε αυτή τη μάχη κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, οι αναφορές της για τη Ν.Δ. είναι ανύπαρκτες, βοηθώντας έτσι το Μαξίμου στον αντιπερισπασμό που ξεκάθαρα επιχειρεί τόσο για τη λίστα με τα ποσά προς τα ΜΜΕ όσο και για τα νέα στοιχεία που από τη Δευτέρα έχουν πέσει στο τραπέζι της Προανακριτικής.

Έτσι, το ζήτημα σε σχέση με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι το αν θέτει ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις βάσει πραγμάτων που δημοσιοποιούνται, αλλά ότι συνειδητά δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα θέματα που «καίνε» τη Ν.Δ., παραβλέποντας τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει υιοθετήσει πλήρως το αφήγημα περί «παρακράτους» του ΣΥΡΙΖΑ, για να πει ότι μόνο εκείνο μπορεί να κάνει προοδευτική αντιπολίτευση.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL