Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Η επέκταση του κατηγορητηρίου από Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επέκταση του κατηγορητηρίου από Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Με πέπλο σιωπής επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει την αποκάλυψη για τα 2,6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την παναμέζικη εταιρεία Fairwinds Assets Incorporated και μάρτυρας, που κατέθεσε ενόρκως στην Ελληνική Δικαιοσύνη, εκτιμά ότι κατέληξαν στα ταμεία της Ν.Δ. για να ενισχυθεί η προεκλογική της καμπάνια.

Ωστόσο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο που ενήργησαν οι εισαγγελικές αρχές το 2015. Στην κατάθεσή της η μάρτυρας Άρτεμις Νιάρου κάνει ευθεία αναφορά όχι μόνο στον πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά. Όμως, παρά το ότι υπήρχε στην κατάθεση όνομα πολιτικού, η δικογραφία δεν εστάλη ποτέ στη Βουλή αμελλητί όπως ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται ότι υπεύθυνος ήταν ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Η υποκρισία της Ν.Δ. για την Τουλουπάκη

Το επιχείρημα της Ν.Δ. είναι ότι η υπόθεση αρχειοθετήθηκε όσον αφορά τον Στ. Παπασταύρου και μάλιστα από την Ελ. Τουλουπάκη. Όμως η Ν.Δ. αποκρύπτει ότι ο Στ. Παπασταύρου ελεγχόταν από την Οικονομική Εισαγγελία για φοροδιαφυγή. Και η δικογραφία του αρχειοθετήθηκε επειδή υπήρξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2017 που απαγόρευσε την παράταση της παραγραφής φορολογικών υποθέσεων, θέτοντας ως χρόνο περαίωσης την πενταετία. Παράλληλα, αναδεικνύεται και η υποκρισία της Ν.Δ. η οποία επικαλείται την Ελ. Τουλουπάκη όταν αρχειοθετεί υποθέσεις στελεχών της Ν.Δ., αλλά την καταγγέλλει ως σκευωρό όταν τους ασκεί έλεγχο. Και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.

Γιατί εστάλη τώρα

Στον δημόσιο διάλογο έχει τεθεί και το ερώτημα γιατί «ξέθαψε» τώρα η Εισαγγελία Διαφθοράς την κατάθεση για την εικαζόμενη μίζα των 2,6 εκατ. ευρώ που φέρεται να κατέληξε στα ταμεία της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η κατάθεση για τα 2,6 εκατ. ευρώ δεν θα είναι η μόνη που θα σταλεί στη Βουλή. Η απόφαση Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να επεκτείνουν το κατηγορητήριο κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βασιζόμενοι στην κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Λέγεται ότι ανασύρονται δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονταν στο αρχείο, καθώς σχετίζονται με τις υποθέσεις του Σ. Μιωνή.

Ένα ακόμα ζήτημα ακυρότητας

Όλες αυτές θα σταλούν στην Επιτροπή της Βουλής, δημιουργώντας ένα πρόσθετο πρόβλημα ουσίας και δικονομίας. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει ξεκινήσει να καταθέτει και θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί το «κατηγορητήριο» για το οποίο ο ίδιος καλείται να δώσει εξηγήσεις! Εγείρεται δηλαδή ένα ακόμη ζήτημα ακυρότητας για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL