Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Εγείρεται ζήτημα εξαίρεσης για τον Θ. Πλεύρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγείρεται ζήτημα εξαίρεσης για τον Θ. Πλεύρη

Μία απλή αντιπαραβολή των ερωτήσεων του Θάνου Πλεύρη προς τον Νίκο Παππά και του υποκλαπέντος διαλόγου που φέρεται να είχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σάμπυ Μιωνή αρκεί για να βγει το συμπέρασμα ότι ο εισηγητής της Ν.Δ. γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών Μιωνή πριν δημοσιοποιηθούν! Αυτό ανέδειξε χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην κατάθεσή του στην Προκαταρκτική ζητώντας την εξαίρεσή του.

«Το παιχνίδι είναι στημένο» τόνισε και ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσοβόλας. Ο συνήγορος του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κατήγγειλε τον υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι η υπόθεση θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. «Δηλαδή προεξόφλησε ότι θα περάσει από το Δικαστικό Συμβούλιο, υποθέτω εννοεί με παρεμβάσεις» επεσήμανε ο Δ. Τσοβόλας.

Τι ρωτούσε τον Ν. Παππά

Στην κατάθεσή του ο Δ. Παπαγγελόπουλος διάβασε και συνέκρινε τις ερωτήσεις Πλεύρη με τον «διάλογο» Παππά - Μιωνή συμπεραίνοντας ότι ο βουλευτής γνώριζε τις κασέτες. Μάλιστα ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε τα πρακτικά Πλεύρη - Παππά να σταλούν στον εισαγγελέα διότι, όπως φέρεται να τόνισε, αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης (σημειώνεται ότι χθες απεστάλη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών το αντίγραφο της «συνομιλίας» Παππά - Μιωνή). Σύμφωνα με πληροφορίες το απόσπασμα που ανέγνωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προκαταρκτική ήταν το εξής:

ΠΛΕΥΡΗΣ: Κύριε Παππά, θα σας κάνω κάποιες εισαγωγικές ερωτήσεις και μετά θα έρθουμε στην επίμαχη συνάντηση, αλλά και σε αυτήν του 2013. Ξεκινώντας να σας πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν υποθέσεις ιδιωτών. Με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν θέματα με την ελληνική Δικαιοσύνη που δεν εξαρτώνται από τη βούληση των μερών. Αυτό διερευνούμε εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είπατε να κλείσει αντιδικία με Φιλιππάκη. Εμένα με ενδιαφέρει εάν υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις κ.λπ. Αυτό για εμένα είναι η ειδοποιός διαφορά. Εσείς, κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

ΠΑΠΠΑΣ: Σε καμία των περιπτώσεων.

ΠΛΕΥΡΗΣ: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, μιλήσατε με κανέναν;

ΠΑΠΠΑΣ: Πουθενά.

ΠΛΕΥΡΗΣ: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι»;

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, όχι.

Τι λέει ο Α. Λοβέρδος μετά τις αποκαλύψεις για την Ελ. Ράικου;

Στο στόχαστρο του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης βρέθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει δηλώσει πως «δεν θα τολμούσα ως καθηγητής πανεπιστημίου να διατυπώσω κατηγορία σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις Ράικου - Αγγελή». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε τη δήλωση και αναρωτήθηκε: «Αλήθεια; Τι γίνεται με τις καταγγελίες για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου; Τι έχει να πει ο κύριος Ράικος, συγγνώμη Καρνέσης;».

«Δεν μπορείς να δίνεις συμπληρώματα διατροφής σε γέρους 100 ετών, που είναι μάλιστα σε οίκο ευγηρίας, και να τους εκθέτεις σε κίνδυνο» πρόσθεσε αναφορικά με το πόρισμα του ΕΟΠΥΥ που αποκαλύπτει ότι ο σύζυγος της Ελ. Ράικου ζημίωσε 1,7 εκατ. ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL