Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Δ. Παπαγγελόπουλος: "Μακρύ χέρι" του Σαμαρά η Ελ. Ράικου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Μακρύ χέρι" του Σαμαρά η Ελ. Ράικου

«Μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά» αποκάλεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την εισαγγελέα Ελένη Ράικου κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του. «Ο Α. Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ελ. Ράικου με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ελ. Ράικου καταθέτει εις βάρος μου» φέρεται να είπε στην Επιτροπή ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα ο Δ. Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ότι η Ελ. Ράικου του ζήτησε να της κλείσει συνάντηση με τον Α. Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία! «Όλη η Ν.Δ. ήξερε τη σχέση Ράικου - Σαμαρά.  Η Ελ. Ράικου, που τόλμησε να πει ότι της ασκούσα τρομοκρατία, μου είχε ζητήσει να τη φέρω σε επαφή με τον Α. Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική» υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε:

«Αρνήθηκα να της κάνω οποιαδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται βδέλλα. Απλά τους έφερα σε επαφή και έγιναν κολλητοί. Την έκανε εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με βοήθειά του. Ρωτήστε τους».

Απάντηση Ράικου με... ερώτηση

Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη η Ελ. Ράικου απάντησε, χωρίς όμως να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρ. υπουργού για συνάντηση με τον Α. Σαμαρά σχετικά με τις υποτροφίες των παιδιών της.

«Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής τους, αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως: 1. Πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2. Πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛ.ΠΕ. με ιδιαίτερα παχυλό μισθό και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι».

«Ήμουν συνταξιούχος, ήσουν διαπλεκόμενη»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος της απάντησε δύο φορές. Αρχικά απάντησε μέσα στην Επιτροπή, καθώς συνεχιζόταν η κατάθεσή του, λέγοντας ότι «άλλοι με προκαλούν και θα αναγκαστώ να βγάλω τα άπλυτά τους στη φόρα». «Εγώ δεν μίλησα για τα παιδιά της. Διαστρεβλώνετε όσα είπα. Ιδού το μακρύ χέρι της συμμορίας. Εγώ είπα ότι τα παιδιά της βγήκαν στο εξωτερικό γιατί φοβόταν την τρομοκρατία. Τίποτε άλλο δεν είπα για τα παιδιά» ανέφερε σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ακολούθησε δεύτερη απάντηση Παπαγγελόπουλου, αυτή τη φορά αναλυτικότερη. «Η Ελ. Ράικου έχασε την ψυχραιμία της. Εγώ δεν είπα τίποτα για τα παιδιά της, απλά  στηλίτευσα ότι θυματοποίησε τα παιδιά της και είπε ότι πήγαν στην Αμερική από τον φόβο της τρομοκρατίας... Έλεγε για Κουφοντίνα και σε εμένα ότι κινδύνευαν» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και πρόσθεσε:

«Μα τότε ήταν ήδη έξω τα παιδιά της και αφού μου είχε ζητήσει να μεσολαβήσω με Σαμαρά για την υποτροφία. Θέλω να της απαντήσω ότι τα δικά μου παιδιά όποια θέση κι αν πήραν την πήραν αφού είχα φύγει από εισαγγελέας. Δεν εξαργύρωσα την εισαγγελική μου ιδιότητα με ρουσφέτια. Αυτή ήταν εν ενεργεία εισαγγελέας και συναλλασσόταν με πολιτικούς. Εγώ ήμουν συνταξιούχος».

Σημειώνεται ότι η κόρη του Δ. Παπαγγελόπουλου διορίστηκε στη Βουλή μετά τον Ιούλιο του 2019. Αναφερόμενος στον γιο του ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, όπως οι περισσότεροι δικηγόροι». «Δεν θα ήταν ευκολότερο να του ανοίξω ένα γραφείο και να πουλάω νταβατζιλίκι με τις γνωριμίες μου;» ρώτησε και περνώντας στην αντεπίθεση επεσήμανε ότι η Ελ. Ράικου «για την υποτροφία, την ταμπακέρα, τίποτα όμως. Δεν μας είπε αν την έδωσε ο Α. Σαμαράς;».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL