Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προκαταρκτική Επιτροπή: / Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προκαταρκτική Επιτροπή: Φέρτε μου τον Α. Σαμαρά για κατ' αντιπαράσταση εξέταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προκαταρκτική Επιτροπή: / Δ. Παπαγγελόπουλος στην Προκαταρκτική Επιτροπή: Φέρτε μου τον Α. Σαμαρά για κατ' αντιπαράσταση εξέταση

Τον Αντώνη Σαμαρά συνεχίζει να κρύβει με κάθε τρόπο η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής. Χθες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξεκίνησε την κατάθεσή του ζητώντας κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρ. πρωθυπουργό, αλλά η Ν.Δ. έκανε πως δεν άκουσε το αίτημα... Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι τον χρησιμοποιούν για να ξεπλύνουν τα σκάνδαλα της Novartis, της λίστας Λαγκάρντ και του Βγενόπουλου.

«Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας, ο Α. Σαμαράς. Και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» ζήτησε ο συνήγορος του πρ. υπουργού Δημήτρης Τσοβόλας.

Παράλληλα ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης λέγοντας ότι είναι «ουσιώδεις μάρτυρες», όπως και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης. «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα. Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες;» φέρεται να διαμαρτυρήθηκε όταν αντιμετώπισε την άρνηση της πλειοψηφίας.

Στο αίτημα Τσοβόλα συνηγόρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα να δηλώνει πως «επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία για τη διεύρυνση της αλήθειας η κλήση των μαρτύρων».

«Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη φαντασία της Ελ. Ράικου»

Τα βέλη του πρ. αναπληρωτή υπουργού στράφηκαν κατά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου καθώς είπε εμφατικά: «Από την ενώπιόν σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της Ελ. Ράικου»!

Και στη συνέχεια ο Δ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε: «Το μόνο αδίκημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας είναι η ζωοκλοπή. Ράικου, Τσατάνη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και το αδίκημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τόσες βρομιές και ακαθαρσίες εις βάρος μου!».

«Προαποφασισμένη η δίωξή μου»

«Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί. Για οποιονδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα λόγω υγείας και ηλικίας» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας. Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. Αλλά η δίωξή μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του Τύπου. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν απειλεί τους βουλευτές της Ν.Δ., όπως ισχυρίζονταν. «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του;» είπε και συνέχισε:

«Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν τον νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου. Διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

«Δικηγόρος του μηνυτή μου ο Θ. Πλεύρης»

«Όταν αναφέρομαι σε Νυρεμβέργη και ναζισμό, αισθάνονται στη Ν.Δ. ότι τους απειλώ; Έχουν τη μύγα και μυγιάζονται» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα κατηγόρησε τον εισηγητή της Ν.Δ. Θάνο Πλεύρη πως «είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί». «Υπάρχει θέμα μεροληψίας. Ήσουν συνήγορος του Σαμαρά. Δεν γίνεται να υπηρετείς δύο κυρίους» του είπε.

«Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε, αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη επειδή έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλα σας. Η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια» τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

«Σε αυτή την αίθουσα της Βουλής ήταν η έκθεση του Ρήγα και είναι συμβολικό. Όπως ο πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει» υπογράμμισε.

«Χωροφύλακας» ο Β. Κεγκέρογλου

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. «Θυμάμαι τα δημοψηφίσματα επί χούντας. Στην Αθήνα ο χωροφύλακας ήταν έξω από την αίθουσα και κοίταζε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Χωροφύλακα όμως πάνω από την κάλπη δεν είδα!» είπε και, δείχνοντας τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τόνισε: «Είδα όμως τον ‘χωροφύλακα’, σχεδόν πάνω από την κάλπη».

Παράνομη η κατάθεση Σ. Μιωνή

Αναφερόμενος στην κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή ο πρ. υπουργός επεσήμανε ότι «είναι παράνομη. Δόθηκε για αντικείμενο και πράξεις που δεν περιέχονταν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και που δεν ήταν ερευνητέα βάσει αυτής της απόφασης». Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή μετά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου δεν προχωρά σε καμία προανακριτική πράξη και δεν ερευνά αν ο Σ. Μιωνής λέει την αλήθεια, καθώς δεν καλεί μάρτυρες.

Ο Δ. Τσοβόλας υπενθύμισε ότι ο Σ. Μιωνής έχει μηνυθεί από τη Γ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου και υπενθύμισε ότι ο Σ. Μιωνής «έκανε το εξής τραγικό: ήρθε και κατέθεσε στην Επιτροπή στις 10.30 και σας προσκόμισε μια μήνυση την οποία θα κατέθετε στις 11! Παρανόμως σας την έχει εγχειρίσει παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα».

Γ. Παπαδάκου: Θέλω να καταθέσω ως μάρτυρας

Με επιστολή της προς την Προκαταρκτική Επιτροπή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου ζητάει να καταθέσει ως μάρτυρας. Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής απέτρεψε τον σχεδιασμό της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να κληθεί ως ύποπτη -μάλιστα η Γ. Παπαδάκου υπαινίσσεται δικαστική συνέχεια λέγοντας ότι η γνωμοδότηση «σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τη δημοσιογραφική και προσωπική τιμή και υπόληψή μου, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου».

«Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα» αναφέρει η δημοσιογράφος ζητώντας να σταλούν οι καταθέσεις και τα έγγραφα στον εισαγγελέα.

Γ. Ραγκούσης: Τον κατηγορείτε με ανυπόγραφες καταθέσεις!

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος και του τρόπου λειτουργίας της πλειοψηφίας ήταν η «ωμή» παραδοχή του προέδρου Γιάννη Μπούγα ότι ο πρ. υπουργός καλείται να απολογηθεί με βάση ανυπόγραφες καταθέσεις!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε: «Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τους ίδιους;».

Γ. Μπούγας: «Ναι, υπάρχει. Είναι η κατάθεση της (πρ. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου) Ξένης Δημητρίου, που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από την ίδια».

Γ. Ραγκούσης: «Έχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξ. Δημητρίου στον Δ. Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις;».

Γ. Μπούγας: «Ναι, τη στείλαμε στον Δ. Παπαγγελόπουλο ανυπόγραφη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL