Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου / Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου: Αναζητώντας τουρίστες και... επενδυτές στο Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου / Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου: Αναζητώντας τουρίστες και... επενδυτές στο Ισραήλ

Τον κυβερνητικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έως τον Νοέμβριο, “ώστε να αναπληρώσουμε ένα μέρος του χαμένου εδάφους”, ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ στον απόηχο της απόγνωσης των εποχικών εργαζομένων και των ιδιοκτητών των τουριστικών επιχειρήσεων λόγω της απουσίας συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου.

“Εργαστήκαμε εντατικά προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας” σημείωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στρέφοντας δε το βλέμμα προς τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες ισχυρίστηκε ότι “εφαρμόζουμε πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και ενισχύσαμε τις δομές Υγείας σε όλα τα τουριστικά θέρετρα". Στον απόηχο δε του... επιτελικού μπάχαλου που προκλήθηκε με τον αποκλεισμό των Σέρβων τουριστών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επεσήμανε ότι “μελετήσαμε πολύ προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανοίξουμε τον τουριστικό μας κλάδο στους ξένους επισκέπτες και θα τον μελετήσουμε εκ νέου”...

“Πέρυσι ήρθαν στην Ελλάδα 1,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί” υπενθύμισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εκφράζοντας την ελπίδα “ότι αν όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν, οι τουριστικές ροές θα αποκατασταθούν από την 1η Αυγούστου”.

Μεταρρυθμιστικός... οίστρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, έδωσε έμφαση στις “ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα”. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι “έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και θεωρεί κορυφαία προτεραιότητά της την προσέλκυση ξένων επενδυτών”.

Από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήρε το γεγονός ότι “η Ελλάδα έχει μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, κάτι το οποίο υπογραμμίζεται πλέον και από τις θετικές αντιδράσεις των αγορών”...

Τουρκική προκλητικότητα και ενεργειακά

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι “η τουρκική δραστηριότητα συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής” επικρίνοντας “τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τη Λιβύη και στην απολύτως άκυρη συμφωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών”. Χρησιμοποιώντας ως πάτημα την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία πρόσθεσε ότι “θα επιδιώκουμε πάντα την ειρήνη, σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Αναφορικά δε με “την τεράστια σημασία της τριμερούς σχέσης μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου” υπογράμμισε ότι “πρόκειται για μια σχέση της οποίας το όραμα, με τη συμβολή των ΗΠΑ, που δημιουργεί το σχήμα 3+1, είναι η ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο”. Σημείωσε δε ότι “ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο χτίστηκε και το όραμα για τον αγωγό EastMed” λέγοντας ότι “θα καλωσορίσουμε τη συμμετοχή και της Ιταλίας, ώστε να ξεκινήσουμε τη σοβαρή δουλειά σε αυτό το εμβληματικό έργο».

Ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε ότι “θα είναι ο μεγαλύτερου μήκους υποθαλάσσιος αγωγός στον κόσμο και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσει».

Επιβεβαίωσε τις “διορθωτικές κινήσεις”

«Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι...» απάντησε ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού. Επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για στοχευμένες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα στο κυβερνητικό σχήμα, επεσήμανε με το βλέμμα στους “αδύναμους κρίκους”: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη. Η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις»...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL