Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία: / Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία: Εξωστρέφεια, ανανέωση και επανεκκίνηση της διεύρυνσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία: / Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία: Εξωστρέφεια, ανανέωση και επανεκκίνηση της διεύρυνσης

Επανεκκινούν και με τη "βούλα" της Πολιτικής Γραμματείας οι διαδικασίες ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με πρώτο σταθμό τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το μεθεπόμενο Σάββατο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που θα εισηγηθεί την κατοχύρωση του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ως επίσημο τίτλο του κόμματος την επόμενη μέρα, έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, σαφές μήνυμα εξωστρέφειας και επανεκκίνησης της πορείας ανασυγκρότησης αλλά και ανανέωσης τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο διαδικασιών.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας ο πρόεδρος του κόμματος θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλία, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών στο Κιλελέρ.

Κομματικά μίντια και διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Η συνεδρίαση "έσπασε" σε δύο μέρη καθώς τη Δευτέρα συζητήθηκε το σχέδιο ενίσχυσης των κομματικών μέσων ενημέρωσης, της “Αυγής”, του ραδιοφώνου Στο Κόκκινο, του ενιαίου ειδησεογραφικού site και της Web TV. Παράλληλα έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Σωκράτη Φάμελλο και τη Ρένα Δούρου σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχουν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Πατούλη στην περιφέρεια όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

27 Ιουνίου συνεδριάζει η ΚΕΑ

Σύμφωνα λοιπόν με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του κόμματος θα εισηγηθεί στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την επανεκκίνηση των διαδικασιών ανασυγκρότησης στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο. Η πρώτη κομβική ημερομηνία είναι η 27η Ιουνίου, οπότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στη σάλα μεγάλου γηπέδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ελέω κορωνοϊού.

Εξωστρέφεια, διεύρυνση, μαζικοποίηση, αξιολόγηση δουλειάς ζητάει ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε αποφασισμένος να τελειώσει η εικόνα εσωστρέφειας που αναπαράγεται το τελευταίο διάστημα, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία της διεύρυνσης. Με τη σύγκληση της ΚΕΑ, αλλά και την αξιολόγηση της δουλειάς του κόμματος σε όλους τους τομείς, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την ευρωομάδα έως και τα τμήματα του κόμματος.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ιδιαίτερο βάρος στη μαζικοποίηση και την εμπλοκή των μελών. Ως εκ τούτου κάλεσε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Οργανώσεις Μελών να θέσουν συγκεκριμένους στόχος για την εγγραφή νέων μελών.

Νέα στελέχη

Εισηγήθηκε επιπλέον το επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί σχέδιο για τη δημιουργία μητρώου στελεχών προκειμένου να εμπλουτιστεί και να ανανεωθεί το στελεχικό δυναμικό του κόμματος. Υπογράμμισε ιδιαιτέρως την ανάγκη να αναδειχθούν νέα στελέχη το επόμενο διάστημα με κριτήριο την αξία τους και τη διείσδυσή τους στην κοινωνία και όχι την προέλευσή τους η την τοποθέτησή τους εντός της εσωκομματικής γεωγραφίας.

Εξάλλου μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας είχε "φωτογραφίσει" τις προθέσεις του στο Φόρουμ των Δελφών μιλώντας για την εσωκομματική κατάσταση. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: "Σ’ ένα με δυο χρόνια από σήμερα θα έχει ανασυγκροτηθεί πλήρως η εσωκομματική γεωγραφία του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Και θα έχει αναδιαταχθεί και τόσο επειδή, ξέρετε, τα γεγονότα είναι αυτά και η στάση απέναντι στα γεγονότα που διατάσσουν με βάση τις πολιτικές τοποθετήσεις το εσωτερικό των κομμάτων" ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά".

Ενότητα και εξωστρέφεια

"Προχωράμε με ενότητα, ανοίγουμε στην κοινωνία, προχωράμε με εξωστρέφεια" ανέφερε στέλεχος της εσωκομματικής μειοψηφίας σχολιάζοντας την απόφαση της Π.Γ. και επισήμανε πως αυτή ελήφθη ομόφωνα. Κοινός τόπος ότι, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα, ο στρατηγικός στόχος είναι κοινός και οι απόψεις μπορούν και να συγκλίνουν και να συντεθούν.

Βούτσης: Απόλυτη προτεραιότητα της Αριστεράς η μαζική κινητοποίηση και αντίσταση

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως υποχρέωση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, "είναι η ευθύνη που έχουμε αναλάβει μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι απόλυτη προτεραιότητα η τεκμηριωμένη παρουσία και μαζική κινητοποίηση του κόσμου, η ενημέρωσή του, η αντίσταση στις ακολουθούμενες πολιτικές". "Αυτό είναι το κατ` εξοχήν πεδίο, όχι πολιτικές καντρίλιες επιφάνειας» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη νέα στοχοποίηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από συγκεκριμένα ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι "όλοι κρινόμαστε δημόσια και ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέθεσε ανοιχτά όλα τα δεδομένα". "Να δώσει σαφείς απαντήσεις για το σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, που λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις, αντί να εφευρίσκει αστείες δικαιολογίες" κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση ο Αλ. Χαρίτσης.

"Έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια" σημείωσε για τον Δ. Παπαδημούλη.

Τι θα εισηγηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλ. Τσίπρας

Πρώτον, η ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση - πρόταση που θα επικυρωθεί στο συνέδριο. Προβλέπεται εντούτοις, στον βαθμό που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, να χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

Δεύτερον, το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Τα αρμόδια όργανα του κόμματος θα συγκληθούν ξανά στα τέλη του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Τρίτον, η ΚΕΑ να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου. Εν ολίγοις, γύρω στις 20 Αυγούστου, εάν δεν υπάρχουν δραματικές εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας, θα ανακοινωθεί η Οργανωτική Επιτροπή.

Τέταρτον, να επανεκκινήσει η διαδικασία εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA όσο και στις Οργανώσεις Μελών με έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη, ενώ θα πυκνώσουν οι περιοδείες και οι επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα όπου θα διοργανωθούν ανοικτές εκδηλώσεις και συνελεύσεις.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL