Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Καραμανλής: "Άλλο το αγαθό του νερού, άλλο η υπηρεσία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Καραμανλής: "Άλλο το αγαθό του νερού, άλλο η υπηρεσία"

Επιμένει στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, παρότι αρνείται να τη χαρακτηρίσει «ιδιωτικοποίηση». Ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι το νερό «ήταν, είναι και θα είναι κοινωνικό αγαθό», όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Ισχυρίστηκε όμως ότι άλλο είναι το αγαθό κι άλλο... η υπηρεσία της συντήρησης του δικτύου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ο Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τη συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος.

Ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος έχει ανατεθεί στην ΕΥΔΑΠ από το Δημόσιο, το οποίο μπορεί να επιλέξει κάποιον άλλο τρόπο για την εκτέλεση της υπηρεσίας αυτής, όπως το ΣΔΙΤ. Επίσης, θύμισε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι εισηγμένη εταιρεία και ότι έχει αναλάβει το έργο της συντήρησης έναντι 26,5 εκατ. ευρώ. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι με τη λύση του ΣΔΙΤ «εξασφαλίζουμε ότι το νερό δεν θα ακριβύνει», καθώς μπορούν να επιτευχθούν ανταγωνιστικές τιμές στον τομέα της συντήρησης του δικτύου.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την... «κερκόπορτα» ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που άφησε ανοιχτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά» έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο, κάτι που «εγκλώβισε» τις επόμενες κυβερνήσεις.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL