Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Οργή από Ελληνες και ξένους ταξιδιώτες - Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Μεταφορών και κωφεύει στις φωνές διαμαρτυρίας / Τριτοκοσμικές συνθήκες και ελλιπή μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργή από Ελληνες και ξένους ταξιδιώτες - Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Μεταφορών και κωφεύει στις φωνές διαμαρτυρίας / Τριτοκοσμικές συνθήκες και ελλιπή μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια

Ολοένα πληθαίνουν οι επώνυμες καταγγελίες από ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα αεροπορικώς τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι περιγράφουν τριτοκοσμικές συνθήκες στα αεροδρόμια της χώρας και ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία. Αδιάφορα σφυρίζει το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο, αντί να απαντά, κωφεύει στις φωνές διαμαρτυρίας.

Σειρά από αναρτήσεις ταξιδιωτών στο Facebook τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάνουν λόγο για χείριστες συνθήκες στα αεροδρόμια, καθώς και για ελλιπή μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Ο Γερμανός ταξιδιώτης Jörn Hannecke, για παράδειγμα, που ταξίδεψε με τη σύζυγό του στη χώρα μας, περιγράφει γλαφυρά:

«Παρακολουθήσαμε όλες τις πληροφορίες της κυβέρνησης για να λάβουμε την απόφασή μας. Τελευταία ειπώθηκε ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο. Μας είπαν ότι θα έπρεπε να μείνουμε όλη τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο εν αναμονή του αποτελέσματος. Κλείσαμε πτήση και η Aegean επιβεβαίωσε ότι θα λάβουμε την πτήση στις 16.00 με τη δοκιμή. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη νύχτα. Κανείς δεν μας ενημερώνει στο ξενοδοχείο όπου είμαστε. Οπότε ούτε δικηγόρος ούτε τίποτα. Αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε σε ευνομούμενο κράτος».

«Επίσης το φαγητό μοιάζει περισσότερο με φαγητό φυλακής. Παγωμένο και μη βρώσιμο. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχουν επίσης μερικοί Έλληνες που έχουν επηρεαστεί, οι οποίοι έχουν ήδη προσπαθήσει να λάβουν βοήθεια μέσω τηλεφώνου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Πωλούν μόνο μικρά μπουκάλια κόκα κόλα ή νερό 0,25 λίτρα για 5 ευρώ» καταλήγει με αγανάκτηση.

Χάλι και στα ξενοδοχεία υποδοχής

Ένας Έλληνας ταξιδιώτης στην πτήση Στοκχόλμη - Αθήνα, ο Alexandros Vrakas, με σχόλιό του στο Facebook κατακεραυνώνει τις αρμόδιες αρχές για μη τήρηση των μέτρων στην πτήση, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο ξενοδοχείο κατά την καραντίνα. Όπως περιγράφει:

«Πτήση από Στοκχόλμη προς Αθήνα το Σάββατο, στις 6/6... ενημερωμένοι πως θα περάσουμε καραντίνα 24 ωρών στο ξενοδοχείο περιμένοντας τα αποτελέσματα του Covid... Η πτήση γεμάτη από κόσμο, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (1,5 μέτρα απόσταση)... Τρία άτομα σε κάθε σειρά ένας δίπλα στον άλλον... Με την άφιξη στην Ελλάδα περιμέναμε τουλάχιστον τρεις ώρες παραπάνω στο αεροδρόμιο για να κάνουμε το τεστ...

Σε ομάδες 25-30 ατόμων, χωρίς και πάλι να τηρούνται τα μέτρα, κάναμε τα τεστ και έπειτα επιβιβαστήκαμε σε λεωφορείο όπου καθόμασταν δύο άτομα στις θέσεις, χωρίς και πάλι να τηρούμε τα μέτρα. Το πρώτο δωμάτιο που μου έδωσαν ήταν αρκετά βρόμικο, καθώς υπήρχαν τρίχες στην τουαλέτα και στον νιπτήρα... Υπήρχε επίσης ένα γυναικείο εσώρουχο στην ντουλάπα του δωματίου (φωτογραφία)...».

«Φυσικά και ζήτησα να αλλάξω δωμάτιο. Στο δεύτερο δωμάτιο το ίδιο χάλι. Τρίχες στα σεντόνια... Ξεραμένες σταγόνες αίμα στο καπάκι της τουαλέτας. Καθώς κατάλαβα ότι θα επικρατεί το ίδιο χάλι σε όλα τα δωμάτια αποφάσισα να το καθαρίσω μόνος μου όσο γινόταν...» καταλήγει με πικρία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL