Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Κλείσιμο 60 προσφυγικών δομών έως το τέλος του έτους προαναγγέλλει ο Ν. Μηταράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλείσιμο 60 προσφυγικών δομών έως το τέλος του έτους προαναγγέλλει ο Ν. Μηταράκης

«Λουκέτο» σε 60 δομές μεταναστών και προσφύγων μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να μπει όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Στοχεύουμε να κλείσουμε 60 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, από τις 92 που λειτουργούν και αφορούν σε ξενοδοχεία τα οποία είναι ένας τρόπος φιλοξενίας ιδιαίτερα ακριβός σε σχέση με άλλες εναλλακτικές» δήλωσε ο Ν. Μηταράκης μιλώντας στο Open Beyond και συμπλήρωσε ότι πιθανόν να χρειαστούν ελάχιστες νέες δομές ανοιχτού τύπου αντί για ξενοδοχεία.

«Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του. Πρέπει να βρει τη δικιά του κατοικία, να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες» τόνισε ο Ν. Μηταράκης, αντιπαραβάλλοντας ξανά τα δικαιώματα των προσφύγων με αυτά των Ελλήνων.

Ωστόσο παραβλέπει το γεγονός ότι οι πρόσφυγες έχουν τελείως διαφορετική αφετηρία από τους Έλληνες καθώς δεν γνωρίζουν ελληνικά. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εξέθεσε τον Ν. Μηταράκη για τις εξώσεις. «Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να αποχωρήσουν από τη στέγασή τους χωρίς να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας ούτε μέτρα για να εξασφαλιστεί η αυτάρκειά τους μπορεί να οδηγήσει πολλούς στη φτώχεια και την αστεγία» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ύπατη Αρμοστεία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL