Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Γ. Μπαλάφας: Ας σταματήσει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και ας κυβερνήσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Ας σταματήσει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και ας κυβερνήσει

«Ας σταματήσει η κυβέρνηση “την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση” και ας κυβερνήσει. Ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας με γεμάτα ταμεία και χωρίς μνημόνια. Ας καταλάβει ότι τώρα αυτή κρίνεται!» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά Κανάλι1 90,4FM και ερωτηθείς κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ «σπεκουλάρει», απάντησε:

«Η πολιτική θέση του κόμματός μας αλλά και η ιδεολογία μας δεν επιτρέπει τέτοιες μικροπολιτικές. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε άλλα κόμματα, ιδιαίτερα στη ΝΔ. Στη καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο, τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους δεν επιχαίρουμε για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί. Δεν είμαστε της άποψης όσο χειρότερα για την κοινωνία τόσο καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό κάνουμε και συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από το πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ”. Θέλουμε να μείνει όρθια η κοινωνία.

Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, όμως, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και προκαλούν εύλογες ανησυχίες, τόσο για την ικανότητα χειρισμού στην αντιμετώπιση βασικών ζητημάτων της οικονομίας όσο και στην διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η λίστα τουριστικών ζωνών και η ανάθεση προώθησης της χώρας μας αντί στον ΕΟΤ, όπως παραδοσιακά γινόταν τόσα χρόνια, σε εταιρία κολλητού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην ύφεση που ανακοινώθηκε χτες από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Γ. Μπαλάφας επισήμανε ότι «τα νούμερα είναι δεδομένα και δεν διαψεύδονται. Να θυμίσω ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μας ήταν 2,8%. Ένα χρόνο μετά, με κυβέρνηση πλέον Μητσοτάκη και ενώ δεν έχουμε μπει ακόμα σε κατάσταση καραντίνας, φτάσαμε στο - 0.9%, χωρία να έχουμε μπει ακόμα ουσιαστικά σε καραντίνα. Επομένως, η ύφεση είχε κάνει αισθητή την παρουσία και πριν το lockdown».

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι οικουμενικό και συνδέεται άμεσα με την ανάδυση νέων ασθενειών και της πανδημίας. Βασικά σημεία όπως η κλιματική αλλαγή και η προστασία της βιοποικιλότητας θα έπρεπε να έχουν μία προτεραιότητα στις κυβερνητικές ατζέντες και να εντάσσονται στην συνολική πολιτική μιας κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να μην υποτάσσεται στην απολυτοποίηση του κέρδους, αλλά να προτάσσει το κοινωνικό συμφέρον. Βλέπουμε, όμως, ότι αυτό δεν ισχύει στη χώρα μας. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει σημαντικές αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η ίδρυση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος για τη διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ. Ο πρόσφατος περιβαλλοντοκτόνος νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Χατζηδάκη φέρνει σημαντικές αρνητικές αλλαγές».

Τέλος, ο Γ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την εναπόθεση τοξικού ιζήματος στον πυθμένα του Σαρωνικού.

«Η ερώτησή μας αφορά αποκλειστικά  τις εργασίες βυθοκόρησης και στη συνέχεια τη μεταφορά και εναπόθεση στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού του ιζήματος. O Ο.Λ.Π. όφειλε να καταθέσει και να λάβει έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), δεδομένης της βαριάς τοξικότητας των ιζημάτων του θαλασσίου πυθμένα.

Ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα,  απαιτεί ως προϋπόθεση για το έργο στο λιμάνι του Πειραιά, να αποτραπεί η απόρριψη βυθοκορημάτων στη θάλασσα, και να δημιουργηθεί μόνιμο δίκτυο σταθμών παρακολούθησης της ρύπανσης. Εξάλλου, και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιτίθεται σε αυτό» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL