Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις του ΕΟΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση αποφεύγει τις απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις του ΕΟΤ

Ύμνους για την «τεχνογνωσία και την εμπειρία» της Marketing Greece επεφύλαξε χθες ο Στέλιος Πέτσας στον απόηχο της κυβερνητικής απόφασης να υποκαταστήσει τον ΕΟΤ με την ιδιωτική εταιρεία -μέσω απευθείας ανάθεσης ύψους 32 εκατ. ευρώ- για την τουριστική προβολή της χώρας. Αγνοώντας (σε σχετική ερώτηση της «Α» στο χθεσινό briefing) τις καταγγελίες των εργαζομένων του Οργανισμού περί σχεδίου συρρίκνωσης του ΕΟΤ υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, πρόκρινε ως «αυτό που έχει μεγάλη σημασία» την προβολή της Ελλάδας «με αποτελεσματικό τρόπο μέσα στην καταιγίδα που έφερε η πανδημία, ώστε να έχουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρότερη τουριστική πίτα".

Ο ΕΟΤ... εποπτεύει!

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας, «εκεί εστιάζονται οι ενέργειές μας»! Ισχυρίστηκε δε ότι «τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον ΕΟΤ και τις σχέσεις του με τη Marketing Greece είναι θέματα που δεν είναι καινούργια» και ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων υποστηρίζει ότι «ο ΕΟΤ έχει ζήσει κατά καιρούς περιορισμένη ανάμειξη στις επιλογές του μάρκετινγκ από τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα σε τέτοιο βαθμό». Υπό αυτό το πρίσμα, ο Στ. Πέτσας επιδίωξε να συμψηφίσει την εκχώρηση του έργου του ΕΟΤ με τον ισχυρισμό ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έχει κάνει δύο φορές καμπάνια με τη Μarketing Greece». Περιορίστηκε δε στην επισήμανση «ότι ο ΕΟΤ παραμένει να είναι αυτός που έχει την εποπτεία ενός τέτοιου προγράμματος»...

ΣΥΡΙΖΑ: Προτεραιότητα οι εργαζόμενοι

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους, που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού» υπογραμμίζει το Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα οικονομικά αδιέξοδα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Δίνοντας δε έμφαση στα αιτήματα των ξεναγών, προτάσσει την ανάγκη «για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν». Η αξιωματική αντιπολίτευση, παραπέμποντας στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ», προκρίνει τη λύση «να ενταχθούν οι ξεναγοί, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις από τον μήνα Ιούλιο και μετά εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται».

Επίσης, αξιώνει «να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ξεναγούς μέχρι το 2022» και αποδίδει βαρύτητα στη «μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές» και την «τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL