Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Π. Σκουρλέτης: Το όραμα της κυβέρνησης είναι μία οικονομία που θα λειτουργεί με όρους ζούγκλας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Το όραμα της κυβέρνησης είναι μία οικονομία που θα λειτουργεί με όρους ζούγκλας (Video)

Τα πράγματα δεν πάνε καλά για την οικονομία, η χώρα μετά από χρόνια ξαναέπεσε στην ύφεση ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.https://www.youtube.com/embed/WKjNr-mcTaQ

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά ήδη πριν από τον κορωνοϊό, καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφορούν κυρίως την περίοδο πριν το lockdowdn.

«Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, υπάρχει ανάγκη για μέτρα για να μπορέσουμε να περιορίσουμε το βάθος και εύρος της κρίσης που θα είναι μεγαλύτερη και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις» υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι που αγωνιούν. «Δεν στηρίχτηκαν σε αυτήν την φάση που υπήρχαν οι δυνατότητες και τα χρήματα. Ήμασταν από τις χώρες που είχαμε δύο πλεονεκτήματα,. Ένα ρυθμισμένο χρέος για τα επόμενα τρία χρόνια και ένα μαξιλαράκι. Κάποιοι επιλέγουν να κλείσουν τον διακόπτη, να κλείσουν τη μηχανή δήθεν για να κρατήσουν καύσιμα για κάποια άλλη εποχή».

«Φοβάμαι», συνέχισε ο Π. Σκουρλέτης, «ότι αυτή η αντίληψη της αυτορρύθμισης της αγοράς θα φέρει λουκέτα, απολύσεις, θα μοιράσει φτώχεια δεξιά και αριστερά». Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απορία του «με την παθητική στάση της κυβέρνησης που έχει επιλέξει να κινούνται τα πράγματα από μόνα τους επειδή είναι δέσμια μίας λογικής που βλέπει το μέλλον της αγοράς και της οικονομίας σε μία κατάσταση που να υπάρχουν λίγοι και ισχυροί, σε μία μικρότερη πίτα».

Την ίδια στιγμή ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι προχωρά το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων των δικτύων της χώρας, των φυσικών μονοπωλίων, κάνοντας λόγο για απαράδεκτα πράγματα.

https://www.youtube.com/embed/80FKbZ5xy8Q

«Αναφέρομαι στα δίκτυα της ΕΥΔΑΠ που μέσω ΣΔΙΤ θέλουν να τα εκχωρήσουν και τα συνεκμεταλλεύονται με ιδιώτες, αναφέρομαι στο φυσικό αέριο και  στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Κερδοφόροι τομείς που κατείχε το δημόσιο και τώρα εις βάρους του δημοσίου συμφέροντος θέλουν να εκχωρηθούν».

Μάλιστα ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι με αφορμή την έκτακτη κατάσταση, υπάρχει μία πανδημία αναθέσεων από την κυβέρνηση, καθώς «σαν ακρίδες πέφτουν στο δημόσιο χρήμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει διαφορά λογικής ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Τώρα στο ξεκίνημα του υφεσιακού σοκ που είναι απρόβλεπτο το εύρος και το βάθος του, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις ώστε να χρειαστούν λιγότερες δυνάμεις και λιγότεροι πόροι για να βγούμε από την κρίση. Αν αφήσεις τα πράγματα ανεξέλεγκτα τότε θα πας στο πηγάδι και θα πας πολλά μέτρα κάτω από τη γη. Είναι η εμπροσθοβαρής λογική».

«Η δεύτερη ουσιαστική διαφορά είναι στα θέματα εργασίας. Έχουμε απελευθέρωση απολύσεων, έχουμε κατά 20% μείωση των αμοιβών. Έχουμε ένα κύμα απολύσεων, καταργείται το ωράριο, ο κόσμος δουλεύει από τα σπίτια του χωρίς ωράριο, δεν υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας. Το όραμα αυτής της κυβέρνησης είναι για μία οικονομία που θα λειτουργεί με όρους ζούγκλας, όπου το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό. Το πέλαγος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζουν και στήριξαν την απασχόληση στην Ελλάδα θα πάει στην άκρη, προς όφελος κάποιων μεγάλων αλυσίδων» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL