Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Άδ. Γεωργιάδης: "Μου θυμίζει όλα όσα έγιναν στην Αθήνα το 2008"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδ. Γεωργιάδης: "Μου θυμίζει όλα όσα έγιναν στην Αθήνα το 2008"

Σε μικροπολιτική σπέκουλα πάνω στις εικόνες της εξέγερσης που πυροδότησε στις ΗΠΑ η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη επιδίδονται προβεβλημένα στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. «Εμένα μου θυμίζει (σ.σ.: η κατάσταση στις ΗΠΑ) όλα όσα έγιναν στην Αθήνα το 2008» ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στρέφοντας το βλέμμα στη δεξαμενή των υπερδεξιών ψηφοφόρων. Σε αναπαραγωγή δημοσιεύματος που αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «ανακοίνωσε πως θα κηρύξει την οργάνωση ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση» προέβη -σε πανηγυρικούς τόνους- στο Τwitter o Θάνος Πλεύρης! Τον διαγωνισμό της «φιλοτραμπικής» - ακροδεξιάς πλειοδοσίας είχε ήδη ανοίξει ο Κυριάκος Βελόπουλος «τουιτάροντας» ότι «το ίδιο θα κάνει και η Ελληνική Λύση με τους ψευτααντίφα που καίνε, ρημάζουν, σπάνε». Σφοδρή επίθεση από την εφημερίδα «Δημοκρατία» δέχτηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης επειδή, κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος, διακρίνει «μια δημοκρατική παρακμή στις ΗΠΑ που -δεδομένης και της ηγεμονικής θέσης της χώρας- είναι πολύ ανησυχητική οικουμενικά».

«Δεν συζητάμε ότι η δολοφονία ήταν σοκαριστική. Από αυτό το γεγονός, που είναι καταδικαστέο, μέχρι το να καίνε πολιτείες στο όνομα μιας αντιφασιστικής ιδεολογίας και να κάνουν πλιάτσικο υπάρχει τεράστια απόσταση» ήταν η επιχείρηση συμψηφισμού του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι «αν συνεχιστούν οι φασαρίες αυτές στην Αμερική, ο μόνος ωφελημένος θα είναι ο Πρόεδρος Τραμπ». Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε διατρανώσει (29 Ιουνίου 2016) ότι «θα ψήφιζα τον Τραμπ και με τα δύο χέρια», ωστόσο χθες δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει σχόλια για την εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ...

Από το βήμα της Βουλής ο Σπήλιος Λιβανός ξεκίνησε λέγοντας «καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται», για να προσθέσει: «Τη βία στους δρόμους, στις τράπεζες, παντού. Αλλά άλλο είναι η βία και άλλο ο διχασμός και ο ρατσισμός». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν δίστασε να «αλιεύσει» τη φράση του Μάρτιν Λούθεν Κίνγκ "αντιδρούνε οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης για δικαιοσύνη" προκειμένου να δώσει υπόσταση στον ισχυρισμό ότι «αυτό το πνεύμα ακολουθεί και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»!

«Στον αντίθετο ρατσισμό» που «αναπτύσσεται στις ΗΠΑ» προτίμησε να εστιάσει (ΣΚΑΪ) ο Θάνος Πλεύρης! Ο βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «στη χώρα υπάρχουν όντως φοβερές ανισότητες» λέγοντας ότι «η γκετοποίηση περιοχών δημιουργεί αυτές τις απομονωμένες ομάδες που αντιδρούν απέναντι στους 'κυρίαρχους' λευκούς»! Στοχεύοντας στα αντανακλαστικά του εγχώριου ακροδεξιού ακροατηρίου αναφέρθηκε στο ότι «εκμεταλλεύονται αυτές τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και άλλα άτομα που έχουν τελείως διαφορετικά κίνητρα. Βλέπουμε τις λεηλασίες που γίνονται και όλα αυτά»...

Βελόπουλος: Μάγκας ο Τραμπ

«Επιτέλους είναι μάγκας μεγάλος εάν το κάνει. Ο Τραμπ Θα χαρακτηρίσει τρομοκρατική την οργάνωση ψευτοANTIFA (ΣΟΡΟΣ) που ξεκίνησε το πλιάτσικο και τα επεισόδια» είχε ήδη ισχυριστεί στο Τwitter ο παλιός συνοδοιπόρος των Γεωργιάδη - Πλεύρη στον ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος ...

Αλλοίωση του «Ι can't breath”

«I Can breath (μπορώ να αναπνεύσω) γιατί έχω Κυριάκο Μητσοτάκη και δημοκρατία» βροντοφώναξε από το «παράθυρο» της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλο παραποιώντας το κεντρικό σύνθημα (σ.σ.: I can't breath) που καθρεφτίζει την αγανάκτηση και τα αδιέξοδα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών! Σύμφωνα με τη μικροκομματική αντίληψη του βουλευτή της Ν.Δ., η εναντίωση στον ρατσισμό περνά από τον μονόδρομο της Ορθόδοξης πίστης. Στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media (Facebook - Twitter) ανήρτησε φωτογραφίες του μακαριστού πρώην αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβου πλάι στον ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σημειώνοντας ότι «η Ορθοδοξία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε κάθε ρατσισμό. Ας το θυμόμαστε διπλά όταν ο ρατσισμός εκδηλώνεται εναντίον της». Παράλληλα, παραθέτει και ένα απόσπασμα δηλώσεων του Ιακώβου που ανέφερε ότι «στεκόμενος στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έκανα το καθήκον μου ως χριστιανός και ως άνθρωπος που γεννήθηκε υπόδουλος».

Διαφοροποίηση Γεραπετρίτη

«Μολυσμένο» νερό στον μύλο της ακροδεξιάς ρητορικής έριξε χθες το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» διακρίνοντας -με πηχυαίο κεντρικό τίτλο- «Επέλαση Βανδάλων». Επικεντρώθηκε δε στις «απίστευτες αγριότητες από πλιατσικολόγους», αναφερόμενη στη «φριχτή εργαλειοποίηση μιας δολοφονίας για να πέσει ο Τραμπ». Ξεχωρίζει ωστόσο η αναφορά στον «απαράδεκτο Γεραπετρίτη, που επιτίθεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ», ενώ θέτει το ερώτημα «έχει καταλάβει ότι είναι υπουργός;». Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας είχε δηλώσει με αφορμή τα τεκταινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «πρόκειται για εκφυλισμό του κράτους δικαίου, που μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω, αυτή η συμπεριφορά των κρατούντων στις ΗΠΑ». Τάχθηκε δε υπέρ της «οικουμενικής απάντησης».

Ο Αλ. Χαρίτσης για το «δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Παγκόσμιο σύνθημα ενάντια στις ανισότητες, την κοινωνική αδικία, τις διακρίσεις

«Μια εβδομάδα έχει περάσει από τη στιγμή που παγώσαμε βλέποντας έναν λευκό αστυνομικό να δολοφονεί on camera τον Αφροαμερικανό George Floyd. Κάθε μέρα που περνάει, η κατακραυγή μεγαλώνει τροφοδοτώντας ένα εκρηκτικό κίνημα ενάντια στη συσσωρευμένη ιστορία της ρατσιστικής βίας και της κοινωνικής ανισότητας» τονίζει στα social media ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μια αυστηρά αμερικανική υπόθεση. Η απεγνωσμένη κραυγή του George Floyd λίγο πριν πεθάνει, 'δεν μπορώ να αναπνεύσω', μετασχηματίζεται σε παγκόσμιο σύνθημα ενάντια στις ανισότητες, την κοινωνική αδικία, τις διακρίσεις. Σε αίτημα που αμφισβητεί την κυριαρχία των λίγων, τα προνόμια των ισχυρών, την βεβαιότητά τους ότι τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την εμπεδωμένη εξουσία τους». Κατέληξε δε ότι «οι συγκλονιστικές εικόνες από τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις υπογραμμίζουν τη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας: μια κοινωνία δικαιοσύνης, μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, μια κοινωνία που όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL