Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ανακριβής και εριστική η Νίκη Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακριβής και εριστική η Νίκη Κεραμέως

Έχασε την ψυχραιμία της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από την κριτική που δέχθηκε το νομοσχέδιό της και προκάλεσε επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ Θόδωρο Μαλαγάρη, αλλά και τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη. Η αφορμή ήταν οι 1.000 προσλήψεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην ειδική εκπαίδευση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει 4.000 προσλήψεις.

Κατά την ακρόαση των φορέων η Ν. Κεραμέως εκνευρισμένη διέκοψε τον Θ. Μαλαγάρη και τον ρώτησε: «Μόνιμοι διορισμοί. Ισχύει ή δεν ισχύει ότι έχουν ήδη υπογραφεί 1.040 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ;».

Θ. Μαλαγάρης: Όπως ξέρετε και εσείς, δεν έχουν γίνει ακόμα. Να γίνουν, να το σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή;

Ν. Κεραμέως: Τότε λυπάμαι, διότι έχω υπογράψει 1.040 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ετοιμάζομαι να υπογράψω και άλλους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Οι πρώτοι που γίνονται στην ιστορία της χώρας, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Τους οποίους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θ. Μαλαγάρης: Ούτε ένας δεν έχει γίνει. Μην αναφέρεστε στο ΑΣΕΠ. Μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών δεν έχει γίνει ούτε ένας.

Ν. Κεραμέως: Μόνιμο προσωπικό 1.040, δεν τους θέλετε; Ας ακουστεί λοιπόν στην αίθουσα της Βουλής ότι ο Ν. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο καταψήφισαν τον προϋπολογισμό που είχε τις 4.500 μόνιμους διορισμούς, τους καταψήφισε, αλλά επιπλέον τώρα μας λέει ότι δεν τους θέλουνε κιόλας. Ας είναι ξεκάθαρα τα πράγματα λοιπόν, άλλοι κάνουν μόνιμους διορισμούς εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη και άλλοι αντιτίθενται σε αυτούς.

Ν. Φίλης: Μη χάνετε τη σοβαρότητά σας και μη λέτε πράγματα τα οποία είναι ψέματα. Δεν είναι 1.040 εκπαιδευτικοί...

Ν. Κεραμέως: Καταψηφίσατε τους μόνιμους διορισμούς. Εμείς προχωρούμε.

Ν. Φίλης: Εμείς το κάναμε αυτό. Είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι διορισμοί, δεν είναι δικό σας έργο. Στον προϋπολογισμό του 2019, με αποφάσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Κεραμέως: Καταλαβαίνω τη θέση σας. Είχατε υποσχεθεί εσείς ο ίδιος, αν δεν κάνω λάθος, 18.000 ή 20.000 μόνιμους διορισμούς. Έγιναν 20.000 διορισμοί; Είχατε υποσχεθεί εσείς προσωπικά. Πόσους υπογράψατε; Ούτε έναν.

Ν. Φίλης: Ό,τι υποσχεθήκαμε έγινε, μόλις βγήκαμε από τα Μνημόνια. Ήταν μέσα 15.000. Είστε εριστική και χάνετε την ψυχραιμία σας. Και ανακριβής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL