Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Δ. Βίτσας: Ανησυχία από την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Ανησυχία από την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας (Video)

Την ανησυχία του για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει τον διπλωματικό δρόμο.https://www.youtube.com/embed/g3b5UDU2FhY

«Με ανησυχούν οι ενέργειες της Τουρκίας, θα ήταν παράλογο να μην ανησυχεί κανείς. Υπάρχει μία αύξηση της προκλητικότητας από την πλευράς της κυβέρνησης της Τουρκίας, γιατί με τον τουρκικό λαό δε μας χωρίζει τίποτα, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους» σημείωσε ο Δ. Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο Δ. Βίτσας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, στις Καστανιές και στις Φέρες, στις - για πρώτη φορά - τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στις τελευταίες τοποθετήσεις από πλευράς Άγκυρας.

«Είχαμε, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, τις εξαγγελίες και τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας αλλά και του Ερντογάν. Είχαμε επίσης τη χθεσινή τοποθέτηση του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα που ισχυρίστηκε ότι έχουν δικαίωμα να τα κάνουν όλα αυτά και διάφορες απειλές με βάση την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το βασικό είναι πώς αντιμετωπίζεται αυτή η προκλητικότητα. «Όταν έχεις μία διαφορά, το πρώτο που κάνεις είναι να ακολουθείς τον διπλωματικό δρόμο. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει τον πρώτο λόγο, αλίμονο αν στρατικοποιούνται τα πάντα. Η δύναμη πυρός παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο όταν διαπραγματεύεσαι» ανέφερε ο Δ. Βίτσας και τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές.

«Έχουμε ικανούς στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους που μπορούν να εκπονήσουν αξιόλογα στρατιωτικά σχέδια. Πολλές φορές συζητάμε κάποια πράγματα που δεν είναι ανάγκη να μπαίνουν σε δημόσια συζήτηση, όπως περί της ικανότητας η μη των ενόπλων δυνάμεών μας. Και βέβαια είναι ικανές και ισχυρές οι ένοπλες δυνάμεις μας. Μόλις χθες κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν αυτό που πολύ σοβαρά συζητούμε τώρα» τόνισε.

Ο Δ. Βίτσας ανέφερε ότι πρέπει «να εξετασθεί σοβαρά η σύγκλιση υπό την ευθύνη της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Συμβουλίου των πολιτικών Αρχηγών ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις και να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας μας. Υπάρχει ο ναύαρχος Διακόπουλος που είναι σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, αλλά θα μπορούσε να πλαισιωθεί και από άλλους αξιόλογους αξιωματικούς όπως πχ ο κος Αποστολάκης αλλά και άλλοι ώστε να συγκροτήσουν ένα Συμβούλιο Ασφαλείας».

«Θα πρέπει επιπλέον να επιδιωχθούν συμμαχίες με τις μεγάλες δυνάμεις, με τις ΗΠΑ, την Ρωσία με την Κίνα και βέβαια να μην αφήσουμε έξω την υπόθεση Κύπρος.

Αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφορμή για την δημιουργία μιας κοινής εθνικής στρατηγικής» κατέληξε.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL