Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Θετικό πρόκριμα τα 32 δις αλλά… στο βάθος μνημόνιο; (Video)

Ελπίζουμε το κυβερνητικό μοντέλο για την αξιοποίηση των 32 δις να μην είναι το αντιπαράδειγμα Βρούτση-Μηταράκη (voucher-Μαλακάσα)», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Θετικό πρόκριμα και το λέω πρόκριμα γιατί αναμένουμε τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, καθώς πολλές φορές ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και στις εξειδικεύσεις. Να δούμε πως ακριβώς θα εξειδικευτεί. Είναι πολύ σημαντικό ότι από τα 750 δις, τα 500 δις είναι επιδοτήσεις και τα 250 δις δάνεια, άρα η Ε.Ε. λειτουργεί εμπροσθοβαρώς και αυτό είναι πολύ σημαντικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην ΕΡΤ1 αναφερόμενος στο πακέτο βοήθειας των 32 δις ευρώ της Ε.Ε. προς τη χώρα μας.

 

Ωστόσο ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε τον πιθανόμνημονιακό κίνδυνο που μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από το πακέτο των 32 δις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Θετικό πρόκριμα από τη μια, αλλά από την άλλη να δούμε. Θα έχει όρους και προϋποθέσεις; Θα έχει αιρεσιμότητες; Θα έχει μνημονιακές υποχρεώσεις; Όταν αυτά εξειδικευτούν και αποτυπωθούν, ξεκινήσει η διαδικασία: απορρόφηση από τη μια, αξιοποίηση από την άλλη, να πιάσουν τόπο. Άλλωστε οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο έθεταν εδώ και χρόνια το ζήτημα με τα ομόλογα, τηναμοιβαιοποίηση του χρέους, το θέμα της αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού, το θέμα της κατανομής με βάση τις ανάγκες. Δυστυχώς, έπρεπε να θρηνήσουμε δεκάδες χιλιάδες θύματα σε ευρωπαϊκές χώρες για να ωριμάσει πλέον το ευρωπαϊκό status των Βρυξελλών.

Ελπίζουμε  το κυβερνητικό μοντέλο για την αξιοποίηση των 32 δις να μην είναι το αντιπαράδειγμα Βρούτση-Μηταράκη (voucher-Μαλακάσα)», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο