Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αποκάλυψη Ν. Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω τηλεμαθημάτων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη Ν. Φίλη για διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω τηλεμαθημάτων (Video)

Στικάκι που αποδεικνύει διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της CISCO την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο Νίκος Φίλης στη Βουλή. Άγνοια για τα στοιχεία δήλωσε αιφνιδιασμένη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία έχει την πολιτική και ποινική ευθύνη διότι ανέθεσε μέσω δωρεάς την τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα της CISCO.https://www.youtube.com/embed/Pjbc_SzlUWg

Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης τα στοιχεία αντλήθηκαν μέσα από μία απλή αναζήτηση στο GOOGLE και περιλαμβάνουν 2.024 εγγραφές εκατοντάδων καθηγητών με κάθε είδους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμό μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα και προσωπικές σημειώσεις.

Ο Ν. Φίλης κατέθεσε το στικάκι στη Βουλή επισημαίνοντας στον προεδρεύοντα ότι περιλαμβάνει απόρρητα προσωπικά δεδομένα.

«Θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον» σχολίασε αμήχανα η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «εγώ προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που λέτε».

«Ή δεν το ξέρετε ή το αποκρύπτετε, που είναι έγκλημα», επέμεινε ο Ν. Φίλης ρωτώντας την Ν. Κεραμέως: «βεβαιώνετε τη Βουλή ότι δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Βεβαιώνετε ότι είναι οχυρωμένες οι προσωπικότητες των παιδιών και των καθηγητών;»

Η υπουργός Παιδείας επεχείρησε να εκτρέψει την συζήτηση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχώρησε την τηλεκπαίδευση. Υποστήριξε μάλιστα ότι το δίκτυο που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σήκωνε» μόνο 500 ταυτόχρονους χρήστες.

«Η υπουργός αναφέρθηκε σε ψευδείς αριθμούς για εντυπώσεις. Λέει για 500 ταυτόχρονους χρήστες. Το δηλώνει γραπτώς; Θα διαψευστεί. Όχι ψέματα μέσα στη Βουλή και υποβάθμιση της δουλειάς των εκπαιδευτικών. Ντροπή να συμπεριφέρεστε έτσι σε αυτούς που έχουν δώσει μάχη για να υπάρχει πανελλήνιο σχολικό δίκτυο» απάντησε ο Ν. Φίλης και έθεσε το βασικό ερώτημα: «τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει πανελλήνιο δίκτυο χωρίς την CISCO;».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL