Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Δημ. Παπαδημούλης: Δραστική αύξηση του προϋπολογισμού για το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Παπαδημούλης: Δραστική αύξηση του προϋπολογισμού για το Ταμείο Ανάκαμψης

Δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί η ιστορική ρωσική εφημερίδα Izvestia, αναφορικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης και τις προτάσεις της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της οικονομίας από την πανδημική κρίση.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Δράμα χρέους: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα σχέδιο για τη διάσωση της οικονομίας από το COVID» και η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη είναι η ακόλουθη:

«Χρειαζόμαστε μια δραστική αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, που να βασίζεται σε επιχορηγήσεις κι όχι σε δάνεια. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίως με την αύξηση των ίδιων πόρων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω εμβάθυνση των ανισοτήτων, μεταξύ του ευρωπαϊκού Βορρά και του Νότου, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει ήδη ύφεση και αυξημένη ανεργία, φαινόμενα που ωφελούν ιδιαίτερα πολύ την άνοδο της λαϊκιστικής και αντιευρωπαϊκής ακροδεξιάς».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL