Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Γ.Ψυχογιός: Έγιναν και οι διεθνείς οργανισμοί ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταράκη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Ψυχογιός: Έγιναν και οι διεθνείς οργανισμοί ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταράκη;

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” έχει αποσταλεί από Διεθνή Οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα απόρρητη έκθεση - κόλαφος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά του σχεδιασμού και των πρακτικών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου], επ[ισημαίνει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «το ρεπορτάζ κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κονδυλίων, για παραβίαση δικαιωμάτων, για αδιαφορία της κυβέρνησης που εξαγγέλλει εξώσεις χιλιάδων στις επόμενες ημέρες χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις, αλλά και για το φιάσκο των “άσχετων με το αντικείμενο” μετακλητών που έχουν διοριστεί».

«Κάνει όμως αναφορά και στις μη ρεαλιστικές εξαγγελίες του υπουργού, ότι θα προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών χωρίς να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις στην ενδοχώρα, μη λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη “πόσο δύσκολες είναι οι επιστροφές στην πραγματικότητα"» σημειώνει ο Γ.Ψυχογιός.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε κι εμείς διατυπώσει αντίστοιχα ερωτήματα με πληθώρα κοινοβουλευτικών και δημόσιων παρεμβάσεων. Όμως ο κ. Μηταράκης αρνείται να απαντήσει».

«Τώρα, με δεδομένη την έκθεση που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να πάρει πίσω τις διατάξεις  και τις πολιτικές που παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την εγκαθίδρυση παράλληλης διοικητικής δομής από μετακλητούς που υπογράφουν αναθέσεις εκατομμυρίων χωρίς λογοδοσία και τη διαχείριση του προσφυγικού που προσβάλει αιτούντες άσυλο, τοπικές κοινωνίες και εκθέτει τη χώρα» σημειώνει καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL